Алкомет: Влизането в SOFIX вдигна тройно търговията с акциите ни

4547
Алкомет: Влизането в SOFIX вдигна тройно търговията с акциите ни

"Влизането в SOFIX помогна за добрата търговия с акции на Алкомет, като през първото тримесечие постигнахме 3 пъти увеличение на търговията с нашите акции." Това каза Петър Станчев, директор Връзки с инвеститорите и финансов мениджър на Алкомет АД, по време на форума Шумът на парите, провеждан в София и организиран от Profit.bg.

По думите му това е било подкрепено и от добрите финансови резултати на компанията през 2015 г., цялата 2016 г. и началото на 2017 г., като за 2016 г. Алкомет отчита EDIBTA от 14% и нетна печалба от 9%, което за компания от сектора на металургията е много добро постижение.

"2016 г. беше най-добрата в историята на компанията, а 2017 г., предполагам, ще бъде втората най-добра година в историята", посочи Станчев.

По думите му доброто представяне е помогнало на Алкомет да разгърне мащабната си инвестиционна програма на стойност 40 млн. евро. Средствата ще бъдат вложени в двата основни цеха на компанията - валцовия и пресовия, като ще бъде закупено оборудване от водеща немска компания, стана ясно от думите му.

Това ще помогне за повишаване на продукцията на Алкомет до 100 хил. метрични тона, или с 35%, в рамките на следващите от 3 до 4 години. По думите на Станчев, Алкомет прогнозира около 5% нетна печалба за тази година и EDIBTA в размер на 9-10%, при оборот от около 350 млн. лева.


"Нека има повече компании с добър фундамент и такива, които са експортноориентирани, тъй като това помага за ръст в търговията", добави като пожелание Петър Станчев.

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook

 

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg