Apple продукти, които противоречат на представите на Стив Джобс

7928
Apple продукти, които противоречат на представите на Стив Джобс

© pixabay.com

Хора от обкръжението на Стив Джобс казват, че той е бил много открит човек, който не оставя никакви съмнение какво се върти в ума му. Той е общувал прямо и рязко, не се е страхувал от своята откровеност.  Именно в това се заключавала неговата уникалност. Върху нея е построена компанията, която в наши дни е съвсем друга. 

Експерти съставиха списък от 6 съвременни продукта на Apple, които нарушават заветите на Стив Джобс. 

AirPods

Независимо, че жичните слушалки EarPods се разработваха още по време на Стив, ако беше доживял до днес, ще се да изпадне в ужас – при вида на безжичните.  Става дума за категоричното отрицателно мнение на Джобс към Bluetooth-слушалките.

Необходимостта всеки ден да бъдат зареждани провокирала у него раздразнение. 

Основният проблем на Bluetooth-слушалките е, че освен iPod-, ще трябва да зареждате и своите слушалки, казвал той. Хората ненавиждат това, допълвал Стив. 

iPhone

При Джобс iPhone олицетворявал надеждност и простота. Единственото, което трябвало да се направи преди закупуване, било да се определи размера на паметта, избирайки между 4/8/16 GB. 

Днес купуването на Apple телефон се случва на няколко етапа. Като начало бъдещият собственик трябва да прочете множество сравнения и обзори, за да съпостави „да“ и „не“ и след това да пристъпи към покупка. iPad

Стив харесвал iPad едва ли не повече от iPhone, предпочитайки го именно за уеб сърфиране и изпълняване на ежедневни задачи. Това казва Стив по време на презентация, продължавайки да следва собствените си завети през целия си живот. Той предполагал, че след няколко години таблетите ще заменят не само мобилните телефони, но и персоналните компютри. 

IPhone 8 може да бъде по-привлекателен за потребителите от S8 Според един от най-изтъкнатите анализатори на тема Apple задаващият се нов флагмански смартфон на Samsung Electronics - Galaxy S8 – не притежава достатъчно атрактивни функционалности, а дългоочакваният iPhone 8 на калифорнийската компания може да се окаже по-привлекателен за потребителите.


Siri

Представлен през 2011 г. като основна технология в новия iPhone 4S, днес Siri изглежда по-малко безполезен, отколкото S Voice от Samsung. Вярно е, че се предлага поддръжка на огромно количество езици, но повечето потребители продължават да предпочитат изпълняването на задачите в ръчен режим. 

Mac Pro и Mac mini

Повече от 3 години минаха от момента на последното обновяване на Mac Pro и Mac mini. За това време много от потребителите загубиха всякаква надежда и дори започнаха да се вглеждат към конкурентите.  Стига се до момент, когато всяка дума „професионален, която настоящия СЕО произнесе, се възприема като обещание или категоричен намек за скорошна революция.  Едва ли Стив Джобс би допуснал едни толкова популярни продукти да бъдат забравени.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg