Булконтрола и Вода София 2012

1631
Булконтрола и Вода София 2012

От 28 до 30 март 2012 г. бизнес изложенията Булконтрола и Вода София ще представят широк диапазон технически и технологични решения, които насочват бизнеса и приобщават селищата към модерните системи за икономично потребление на ресурсите и за качествен живот.

41-ото издание на Булконтрола ще представи широка гама нововъведения, които ще улеснят специалистите при въвеждането на европейските норми и стандарти за безопасност във всички сектори на индустрията. Те могат да се запознаят с модерна контролно-измервателна апаратура, техника, оборудване, софтуер и системи за управление и автоматизация, водещи до стриктен контрол за пестене на ресурсите и защита на природата от замърсяване.

Сред експонатите на Булконтрола са двата модела нови системи за електролиза CHLORINSITU ® II и Dulco ® Lyse. Първият тип са надеждни, компактни и служат за дезинфекция на питейна Вода на място чрез електрохимична реакция от безопасната готварска сол. С Dulco ® Lyse се произвежда електрохимично активирана Вода с много ниско съдържание на хлориди - изключително важно за обработката на храни и напитки. Ще бъде представена и системата Dulcodes UV-S за дезинфекция на Вода в плувни басейни.

Добри позиции за индустриално приложение в тежки условия и агресивни среди има 25 GHz 2-проводният радарен нивомер SITRANS LR250 с нова PVDF антена за течности и утайки и измервателен обхват 10м. SIEMENS лансира също и новата инженерингова платформа TIA Portal V11 (единна софтуерна среда за пълен инженеринг на системи за автоматизация, визуализация, задвижвания, комуникация и безопасност на машини и хора), гамата микроконтролери S7-1200 (за управление на машини от нисък и среден клас), две фамилии операторски панели (Comfort и Basic) със съвременен интерфейс и новата гама задвижвания SINAMICS G120C, която освен други плюсове осигурява и до 60% спестяване на електроенергия.

Висококачествени химикали и реагенти, нови поколения апаратура и оборудване за мониторинг на ресурси, хранителни продукти, строителни обекти, за съхранение и транспорт на товари и т.н. ще улеснят прецизната диагностика и контрол на качеството.

Посетителите на Булконтрола ще се запознаят с AcroSeal ® - последна иновация в опаковането и съхранението на екстра сухи разтворители, органометални и органични съединения, с нови продукти в областта на хроматографията, вкл.разтворители за Ултрабърза Високоефективна Течна Хроматография (U-HPLC), предлагани от глобалната марка THERMO FISHER SCIENTIFIC и др. Има нови продукти с приложения в химията, биологията и молекулярната биология – нови in vitro диагностични тестове, методи за пречистване на Вода, микробиологични анализи и др.

За първи път Роми-Тех ще покаже произвежданата в Гарвенс, Германия лентова автоматична везна за 100% контрол на теглото, изключително важна за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост. За българския пазар, особено при конюнктурата в момента, е много ценна новата серия масови разходомери тип ТМЕ/UMC4 (Economic Line), представени от немската компания KOBOLD Messring. С тях директно се измерват масов разход и плътност на течности и газове, а индиректно и обемен разход.

Булконтрола представя и богата гама пневматични и хидравлични компоненти за инженерингови и сервизни дейности.

За шеста година Агенция Булгарреклама, Българската асоциация по водите (БАВ) и WASSER BERLIN ще срещнат на Вода София 2012 родни и чуждестранни предприемачи и експерти по управление на водното стопанство.

Много от предложенията не само модернизират, но и оптимизират технологичните процеси във водопречистването с едни от най-модерните съоръжения за обработка на отпадъчни води от битов и промишлен характер. Сред участниците са компании, които имат опит в изграждането на съоръжения за еднофамилни жилища, вилни селища и почивни станции, мандри или млекопреработващи предприятия, автомивки, бензиностанции и т.н.
Вода София демонстрира както единични решения, така и цялостни инсталации за третиране на Вода с широка гама от продукти - филтри, лампи, системи за дезинфекция и т.н. Сред най-новите технологии за обезсоляване на Водата е базираната на принципа на обратната осмоза инсталация на фирма Culligan. Освен за обезсоляване се предлагат и инсталации за цялостно третиране на Водата, омекотителни инсталации и т.н., които са лесни за употреба, с голямо разнообразие в моделите и широкоспектърно приложение – навсякъде, където е нужна Вода с високо качество (производства, здравеопазване, селища, хотели и т.н.).

Професионалистите могат да видят българската премиера на австрийската HAWLE SYNOFLEX – система от универсални фланцови адаптори и муфи за свързване на тръби за водоснабдяване и канализация, уникална като качество и прецизност и показана за първи път през ноември на Aquatech 2011 в Амстердам.

Немските KAESER въздуходувки са синоним на иновация, качество и енергоспестяване с постигнатите производителност, намаляване на шума, икономия на пространство и енергия и т.н. и правят KAESER KOMPRESSOREN търсен доставчик на системи за сгъстен въздух.

Лек, ергономичен, с абсолютно безшумен сух компресор с малки размери и ръкохватка, недопускащ дефекти в заваръчния шев и т.н. са препоръките за новия ръчен пистолет с външно въздухоподаване WELDON. Той и доказалият се вече на европейския пазар ръчен екструдер MICRO ще заинтригуват всеки, който заварява пластмаси и търси комфорт в работата.

Това са само някои от експонатите, които ще бъдат представени на специализираните В2В изложби Булконтрола и Вода София 2012 през март в Интер Експо Център-София.

По време на Вода София 2012 ще се проведе семинар на тема “Предстоящи промени във ВиК сектора в РБългария”, организиран от БАВ със съдействието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите.

Допълнителна информация: www.iec.bg, www.bulcontrola.com и www.watersofia.com

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg