Дават 5 млн. лева за доставка на горива за армията

1176
Дават 5 млн. лева за доставка на горива за армията

© Pixabay

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на министерства и ведомства в общ размер на 11.260 млн. лева, като близо половината са за нуждите на Българската армия, става ясно след днешното заседание на Министерски съвет. Така по бюджета на Министерството на отбраната се предоставят 5 млн. лв. за доставка на горива за нуждите на Българската армия.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет са в размер 330 хил. лв., които са за ремонт на част от помещенията в сградата на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“, доизграждането на нов православен храм „Рождество Христово“ в един от новите квартали на град Гоце Делчев и за неотложен ремонт на административната сграда на Софийската св. митрополия, която е паметник на културата.

Предоставените допълнителни средства по бюджета на Министерството на културата са в размер на 1.5 млн. лв. Те се предоставят за неотложни ремонтни дейности на сградата на Народния театър „Иван Вазов“.

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката са предвидени допълнителни трансфери в размер на 2.8 млн. лв., от които за Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстю Сарафов“ са предвидени 200 хил. лв. за капиталови разходи за наемането и приспособяване на помещения, необходими за провеждане на учебната дейност на студентите, докато приключи ремонтът на сградата.

822.4 млн. лв. излишък по бюджета през февруари, прогнозира МФ822.4 млн. лева излишък по консолидираната финансова програма (КФП) на касова основа очаква Министерството на финансите през месец февруари тази година, сочат прогнозните данни на финансовото ведомство

Чрез бюджета на МОН са предвидени средства и за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в размер на 2.6 млн. лв. за изграждане на студентско общежитие и за извършване на ремонт на част от сградата.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта са в размер на 1 млн. лв. за капиталови разходи за извършване на необходимите строително-монтажни дейности за затревяване и осветление на стадион „Огоста“ в Монтана.

На Комисията за защита на конкуренцията се осигуряват допълнителни средства за изплащане на паричните задължения по предявени изпълнителни листове в размер на 130 хил. лева.

С постановлението се одобрява и допълнителен трансфер в размер на 500 хил. лв. за изграждане на Национален мултимедиен информационен център в сградата на Българската телеграфна агенция.

Средствата се предоставят за сметка на предвидените средства и са за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г., добавят от пресофиса на кабинета.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...