Доверие иска да придобие производител на почистващи препарати

994
Доверие иска да придобие производител на почистващи препарати

© Pixabay

Доверие-обединен холдинг АД планира да придобие Веко ЕООД - дружество, занимаващо се с производство и търговия на прах за пране и течни миещи, почистващи и перилни препарати. Това става ясно от постъпило уведомление в Комисията за защита на конкуренцията, публикувано на сайта на регулатора.

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, пише в съобщението.

Искането е с цел КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение относно потенциалната концентрация между двете предприятия.

В тази връзка, на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК, всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (21.04.2017г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства, пише в съобщението.

От регулатора добавят, че съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

Доверие – обединен холдинг АД е дружество занимаващо се с  придобиване, управление, оценка и продажба на дялове и/или акционерни участия в български и чуждестрании дружества – юридически лица, както и с финансиране на дружества, в които холдинговото дружество участва.

Дружеството се търгува на Българска фондова борса-София. Акциите на Доверие - обединен холдинг са най-поскъпналата позиция на борсата за 2017 г., като от началото на годината отчитат 86.5% ръст в цената.

Книжата на компанията се търгуват за 2.141 лева за лот към момента на публикуване на материала.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg