Един кв. м търговски площи на всеки жител в румънския град Арад

1098
Един кв. м търговски площи на всеки жител в румънския град Арад

Бурното развитие при строежа на големи търговски центрове в Румъния доведе до ситуация, подобна на тази в България, при която в средно големите градове в проект на осъществяване са по няколко мола.

Това, разбира се, създава известни притеснения сред специалистите и предприемачите дали няма да се наблюдава свръхпредлагане на търговски площи през следващите години.

Един от най-ярките примери в това отношение е ситуацията в румънския град Арад, където един до друг ще бъдат изградени два търговски центъра, сочи изданието BUSINESS Magazin. Единият е Atrium Center, а другият AFI Palace.

Така се очертава градът да е с най-голямото съотношение търговска площ-жители в Румъния или достигане на съотношение от един кв. м на жител. В Арад се очаква да има 200 000 кв. м търговски площи и това на фона на население от 170 000 жители.

Това е типична илюстрация на случващото се в северната ни съседка, коментират специалистите.

Близо 100 големи търговски центъра в страната са в проект на осъществяване, като основното количество от тях е съсредоточено в големите и средно големите градове.

Това може да доведе до ситуация, при която Румъния, от последна в Европа по съотношение търговки площи на жител от населението, да се изкачи значително в класацията.

След откриването на последния мол в Букурещ през 2005 година строителните предприемачи насочиха вниманието си към останалите големи и средно големи градове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg