Едно нещо, с което елиминирате шанса за повишение

4225
Едно нещо, с което елиминирате шанса за повишение

© pixabay.com

Знаем, че за съжаление няма кой знае какво да направим по отношение на разликата, която съществува между заплатите на мъжете и жените.

През 2015 г. жените, заети на пълен работен ден, са печелили само 80 цента от всеки долар, заработен от мъж. Това води до разлика от 20%.

Това може да ви разстрои още повече, когато осъзнаете, че повече от половината работна ръка в САЩ се състои от жени.

Изследване показва, че близо 2/3 от майките са били основни, единствени или подпомагащи със средства семействата си през 2015 г.

Ново проучване сочи, че има нещо, което жените правят и е по силите им, което може да доведе до повишаване на заплатата им.

Изследователи от Университета Бас открили, че когато жените имат по-песимистична представа за потенциала на тяхната заплата, се формира тази неприятна разлика в заплащането.

Проучването доказва, че когато жените не мислят по този начин, това се отразява върху доходите им.

Ако очакванията за ниско заплащане се съчетаят с песимистична гледна точка, тогава дори без наличието на дискриминация, жените ще продължават да получават по-ниски заплати, казва д-р Крис Доусън.

Най-големите кариерни грешки на 20 годишните жениВече завършихте и започнахте стабилна редовна работа. Време е да се радвате, нали?

Това има сериозен ефект върху политиката, която се опитва да се справи с неравенството в заплащането на двата пола.

Мъжете, от друга страна, са изключително оптимистични, когато стане въпрос за искане на повишение. Именно поради това имат волята да поискат по-висока заплата.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg