Инвестиции са разкрили 3850 работни места от началото на годината

1522
Инвестиции са разкрили 3850 работни места от началото на годината

© Pixabay

Само за първите четири месеца на 2017г. са издадени 9 инвестиционни сертификата на обща стойност 148.88 млн. лв., предвиждащи създаването на 3850 нови работни места. Това каза министърът на икономиката Теодор Седларски, които днес връчи три сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите. Сертификати получиха проектите на  „Агрипрес Сервиз“ ЕООД, „Куестърс България“ ЕООД и „Скейл Фокус“ АД.  Инвестициите по тези проекти са на обща стойност 5.57 млн. лв., а общо по проектите ще бъдат създадени 345 нови работни места, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Министърът на икономиката изтъкна, че два от проектите на „Куестърс България“ ЕООД и „Скейл Фокус“ АД  са в областта на високотехнологичните дейности от сектора на услугите, по-конкретно от информационните технологии, което е една от най-динамично развиващите се индустрии през последните години и заедно с аутсорсинга са сред водещите сектори за привличане на инвестиции у нас.

По думите му третият проект на „Агрипрес Сервиз“ ЕООД е в областта на логистиката /съхранението на товари/ и се осъществява на територията на индустриална зона „София-Божурище“. „Това е най-динамично развиващата се индустриална зона, стопанисвана от Национална компания „Индустриални зони“, чийто едноличен собственик на капитала е Министерството на икономиката. В зона „София-Божурище“ се осъществяват 19 сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите проекти, като най-големият интерес от страна на чуждестранните инвеститори има в автомобилната индустрия и високотехнологичните услуги“- каза още министърът.
Министър Седларски обяви още, че проектите получили сертификати за инвестиция през 2016 г. са двадесет и четири – два пъти повече в сравнение с предходната година,а общият размер на инвестициите по проектите е 383.67 млн. лв. - с близо 200 млн. лв. повече от 2015 г. „Очаква се разкриването на над 4700 нови работни места“, допълни министърът.

Годината започна с 54 млн. евро чуждестранни инвестиции у нас54 мн. евро достигна сумата на преките чуждестранни инвестиции у нас през месец януари тази година

Представителите на инвеститорите изтъкнаха, че България е добро място за инвестиции, както и че бизнесът и държавата работят в една посока. Пламен Цеков изпълнителен директор на „Скейл Фокус“ АД благодари на министър Седларски, че се подпомага IT индустрията.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg