Италианците почиват средно 42 дни на година, американците едва 13

805
Италианците почиват средно 42 дни на година, американците едва 13

Когато завиждаме на американците трябва освен всичко да се вземат в предвид и някои факти. Така например средният американец почива годишно едва 13 дни, което е значително по-малко в сравнение с работещите на "стария континент", които може да се каже, че са доста разглезени.

В Италия например средният брой на почивните дни на година ползвани от работещите възлиза на 42, като страната е една от водещите в Европа по почивки. Определено италианците не се славят като най-работната нация.

Във Франция, където работещите също са относително разглезени броят на почивните дни средно на година възлизат на значителнит 37.

Макар и британците да не могат да се оплакват относно стандарта си на живот и ръста на икономиката, средния брой почивни дни в страната възлиза на 28, според изследване на Световната Туристическа Организация за изминалата година.

Освен, че почиват повече като дни през годината, работещите на "стария континент" са разглезени и по отношение на работното си време през седмицата.

Почти във всички големи европейски градове е трудно да си напазарувате в търговските вериги през уикендите, или вечер след осем часа, когато всичко затваря.

Така например във Франция съществува 102-годишен закон, по силата на който неделя е неработен ден. Свидетели станахме наскоро на глоба в размер на над 450 000 евро за компания позволила си да наруши този закон.

Глобата бе наложена на скандинавският производител на мебели - Ikea, която бе съдена за три работни недели. Оправданията, че неделите осигуряват 20 до 25% от седмичните приходи във Франция не бяха взети в предвид.

Президентът Никола Саркози, подкрепян от големите компании, се опитва да премахне старите ограничения като част от планове да облекчи френската икономика, но на този етап опитите му остават неуспешни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg