Как бизнес, творческа сцена и община могат да са си полезни

1699
Как бизнес, творческа сцена и община
могат да са си полезни

На 5 юли от 17 ч. в Гьоте-институт София ви очаква интересно събитие, което среща идеите за столичната култура на бизнеса, творческата сцена и общината.

Проектът ,„Партньорства за Творческа София“ изследва интереса на бизнеса към активно включване в културните процеси в града, основните нагласи и конфликтни зони в сътрудничеството.

Главната цел е да се проучат нови механизми за подкрепа на творческата сцена и на тристранни партньорства между творчески организации, бизнес и местна власт. Две работни групи дискутират темите "Меценатство, дарителство, спонсорство" и "Партньорства, дългосрочни сътрудничества".

Бизнес инкубатор за съвременни изкуства; създаване на работещи старт-ъп проекти в сферата на културата; разработване на образователна и информационна платформа за столична култура, обучение на хората на изкуството в бизнес умения и запознаване на бизнес партньорите с логиката на създаване и представяне на съвременни изкуства.

Това са само част от предложените в предишните две събития по проекта конкретни стъпки към това артистичният сектор и бизнесът да се срещнат и да заговорят на един език.

Много са адекватните и целенасочени мерки, с помощта на които светът на творческа София може да се развива на основата на изискванията на съвременния пазар за изкуства.

Именно целта да ги открои има поредицата от срещи, обединени в проекта „Партньорства за Творческа София“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Фондация „За Оборище“ и Гьоте-институт България.

Голямото предизвикателство продължава. Заповядайте на 5 юли (сряда) от 17,00 ч в залата на Гьоте-институт (ул. „Будапеща“ 1, София). Можете да се свържете сд организатори на act@actassociation.eu.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас