Как да купя Етериум?

25263
Как да купя Етериум?

© Pixabay

През настоящата 2017 г. блокчейн технологията Етериум набира сериозна скорост.

Благодарение на поскъпването от началото на годината, което постигна виртуалната валута в системата - етер, Етериум се превърна във втората най-популярна и капитализирана криптотехнология в света.

Редица експерти са на мнение, че виртуалната валута етер тепърва ще постига нови и нови висини по отношение на цената си. 


Поради тези причини доста инвеститори започнаха да добавят Етериум към портфолиото си. Ето как можете да инвестирате в конкурента на биткойн или в която искате друга криптовалута:

1. Създайте си акаунт в някоя борса за виртуални валути

Както останалите криптовалути, Етериум се търгува посредством онлайн борси. Има няколко платформи, които са леснодостъпни и имат солидна репутация, като сред тях са Coinbase, Kraken, Bitstamp и Gemini. Преди да започнете да търгувате с Етериум, трябва да изберете борса и да създадете акаунт.

2. Потвърдете акаунта си

Всяка качествена онлайн борса ще изисква от вас да потвърдите акаунта си по един или повече начини. Ще се наложи да ъплоуднете няколко документа, за да потвърдите идентичността си и за да е сигурно, че акаунтът ви покрива изискванията на дадената борса.

Потвърждението обикновено отнема ден или два, в зависимост колко популярна и заета борса сте избрали.

3. Депозирайте фиатна валута

Следващата стъпка е да депозирате по акаунта си фиатни пари (пари, декларирани от правителство като законно платежно средство, като долар, евро и прочее – бел. ред.). Това става обикновено чрез банков превод. Тази стъпка може да отнеме други ден-два, за да бъде сигурно, че парите са чисти и са отишли там, където трябва.

4. Започнете да търгувате

С потвърден акаунт с налични средства в него, търговията с Етериум или други криптовалути може да започне. Всяка онлайн борса има различен панел за управление на акаунта, но като цяло бъдете подготвени, че може да се наложи да изчаквате известно време при потвърждаване на всяка от сделките.

Последното зависи от броя трансакции, които са потвърдени на платформата.

Какво е Етериум и защо поскъпна с над 2000% през тази година? Въпреки че биткойн удвои цената си през тази година, друга криптовалута грабва вниманието със своя ръст от над 2 300% за същия период

5. Изтеглете криптовалутата в електронен портфейл

Веднъж, когато сте закупили етери чрез платформата, можете да ги изтеглите във виртуален портфейл, който само вие контролирате. Това се прави, тъй като борсите могат да бъдат хакнати, или с други думи - криптовалутата по вашия акаунт да бъде открадната, замразена и прочее.

За да се възползвате от портфейл, първо трябва да го изтеглите от интернет, сваляйки го на място, на което само вие имате достъп. Трябва да се уверите какви валути може да съхранява, преди да пристъпите към инсталацията му. Стартирайте приложението и създайте нов акаунт.

След това можете да посочите адреса на акунта ви в онлайн борсата, така че криптовалутите да се трансферират директно към вашия портфейл. Направете така, че адресът на вашия портфейл и паролата за него да е винаги в главата ви, за да не изпаднете в затруднено положение след време.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg