Какво представлява златното мляко и струва ли си да го опитате?

9076
Какво представлява златното мляко и струва ли си да го опитате?

© pixabay.com

Миналата година социалната медия бе “развълнувана“ от една купичка със смути. Ако не знаете за какво става дума, ще ви кажем.

Това е смути в купа, в която има още плодове, ядки, мюсли и още няколко здравословни съставки. Да, яде се с лъжица.

Тази година модата е друга. Много хора са удивени от т.нар. златно мляко. Не знаете за какво говорим? Ще разберете!

Какво е златно мляко?


Халди Ка Дуудх, или още златно мляко – това е напитка, която се прави от комбинация от подправки и краве мляко. Съвременните тенденции понякога изместват последната съставка с растително мляко.

Най-важната подправка е куркумата. Тя съдържа противовъзпалителни вещества. Традиционно присъства в индийското къри. Куркумата е популярна със своите лечебни свойства в Южна Азия. Използва се вече 4000 години. Някои жени консумират чаша вода, подправена с куркума, всяка вечер преди лягане.

Как се приготвя златно мляко?

Съществуват различни варианти на рецептата. Ето това са основните съставки:

Стъпка 1: Паста от куркума

  • 1/4 чаша куркума на прах
  • 1/2 чаша филтрирана вода
  • 1/2 супени лъжици пипер на прах
Смесете всички съставки в тиган и гответе на среден огън. Разбърквайте непрекъснато. Тази стъпка отнема съвсем малко време, така че не се отделяйте от печката. Щом сместа стегне, свалете съда от котлона и оставете да се охлади. Прехвърлете съдържанието в чист контейнер и замразете.

Тази паста е най-ефикасна, когато се консумира в рамките на седмица.

Най-добрите храни срещу стареенеВие сте това, което ядете

Стъпка 2: Златно мляко

  • 1 супена лъжица органично екстра върджин кокосово масло
  • 1/4 супена лъжица паста от куркума (по желание сложете повече)
  • 1 чаша прясно мляко (или кокосово, соево, бадемово и т.н)
  • Пчелен мед/агаве (за овкусяване)

Разбъркайте всички съставки в подходящ съд на среден огън. Оставете настрана само пчелния мед. Бъркайте постоянно, докато течността се нагрее, но не и да закипи. След това прехвърлете съдържанието в чаша, добавете пчелен мед или агаве.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg