Лек ръст в търговията на дребно у нас

735
Лек ръст в търговията на дребно у нас

© Pixabay

Оборотът в търговията на дребно нараства с 2.6% на годишна база към края на месец юни тази година, сочат данните на Националния статистически институт.

На месечна база обаче, оборотът в търговията на дребно по предварителни данни намалява с 0.5% спрямо предходния месец май.

През юни 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16.2%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 13.9%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.0%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 16.2%.

През юни 2017 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.2%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.2%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - по 0.2%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg