Най-голямата в света плаваща слънчева електроцентрала

13088
Най-голямата в света плаваща слънчева електроцентрала

В Китай дълго време производството се развиваше така, че да осигурява на страната лидерска позиция и да се изпреварят другите държави по обем на произвежданата продукция.

Като резултат страната започна да се задъхва от смога, който фабриките създаваха.

Нужни бяха спешни мерки. Поради това политиците решиха да направят нещо ключово – бързо да се ориентират към алтернативни източници на енергия.

Преди дни властите в Китай обявиха, че най-голямата в света плаваща слънчева електроцентрала е пусната в експлоатация. Тя дори вече е свързана с местната ел. мрежа.

Централата е разположена близо до град Хуайнан в провинция Анхой. Разполага с мощност 40 мегавата и е разработена от инженери от компания Sungrow Power Supply Co.

Ироничното в цялата история е, че електроцентралата е разположена на място, което представлява потопена кариера за въглища. Едно време тя е осигурявала на страната изкопаемо гориво, което замърсява атмосферата.

Миналата година Китай пусна на вода 20-мегаватова слънчева електроцентрала. Страната планира активно да развива този тип конструкции през следващите години.

Tesla започва да продава соларните си покриви през лятото Tesla започна да взема депозити по 1000 долара за забележителните си соларни покриви

Плаващите слънчеви електроцентрали стават все по-популярни, благодарение на своя уникален дизайн и отсъствието на необходимостта от инсталиране върху земя.

Ниската температура на повърхността на моретата и океаните позволяват ефективно да се охлаждат фотоелектрическите панели и се понижава риска от аварии.

До 2020 г. Китай планира да увеличи количеството на енергията, добивана от слънчеви електроцентали до 20% от общия обем на потреблението.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg