Нов опит за продажба на банка Виктория

1686
Нов опит за продажба на банка Виктория

Търговска банка „Виктория” ЕАД отново ще стане предмет на процедура по продажба.

Това стана ясно вчераQ след като Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете даде зелена светлина на синдика на фалиралата КТБ да стартира новата процедура.

Припомняме, че малко преди да изпадне в несъстоятелност, КТБ придоби банката „Креди Агрикол България” и я преименува на „Виктория”. Скоро след това, в резултат на недостига на ликвидност при КТБ, „Виктория” бе поставена също под специален надзор от УС на БНБ.

През март тази година БНБ не даде разрешение на Търговска банка Д да придобие „Виктория”, поради плановете на купувача придобиваната финансова институция да се развива като отделна банка на българския пазар, вместо да се влее в него.

Според БНБ, това е неподходящ вариант, тъй като може да създаде риск в дългосрочен план за ТБ Д, поради необходимостта на „Виктория” от „постоянна капиталова и ликвидна подкрепа”.

Така към днешна дата за продажба отново се предлагат 100% от капитала на „Виктория“ и цялостната експозиция на eдноличния собственик на капитала към банката. Срокът за подаване на писма за интерес към придобиването е до 21 юли 2017 година, става ясно от съобщението на синдиците. 

Търговска банка Д не получи одобрение от БНБ за ТБ ВикторияБългарската народна банка потвърждава, че „Търговска банка Д“ АД е финансово стабилна и покрива регулаторните и надзорни изисквания.

Mаркетинговият документ за инвестиционна възможност, заедно с придружително писмо към него, можете да видите тук.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg