Оборотите на дребно бележат ръст

509
Оборотите на дребно бележат ръст

© Pixabay

Оборотът в търговията на дребно бележи ръст от 3% на годишна база през август спрямо същия месец на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт. На месечна база оборотът нараства с 0.4%.

През август 2017 г., в сравнение със същия месец на 2016 г., оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 15.1%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 11.9%,  и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.9%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 11.3%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.8%.

През август се наблюдава по-значително увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.3%,  търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.0%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.4%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.1%. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg