Откриха новия развоен център на Visteon

1830
Откриха новия развоен център на Visteon

Корпорация Visteon, един от водещите в света автомобилни доставчици на кокпит (cockpit) електроника и технологии за свързаната кола (connected car), разширява софтуерните си дейности в България.

Вследствие значителния ръст в търсенето на софтуерни разработки, които предлага компанията, Visteon премества своите 700 служители в изцяло нов модерен офис в сграда Capital Fort в София с площ 8300 кв. м, като планира и по-нататъшно разрастване, за да поеме още 150 нови служители.

“България се модернизира и предоставя все по-добри условия за бизнеса и за чуждестранните инвеститори. Страната ни вече се позиционира като регионален център за иновации, комуникационни и информационни технологии, както и в автомобилния сектор, който е една от индустриите на бъдещето.” С тези думи президентът на Република България Росен Плевнелиев приветства и откри новия развоен център на Visteon в България днес.

Официалното откриване съвпадна с честването на 15-ата годишнина на Visteon в България и беше уважено и от Ерик Рубен, посланик на САЩ в България; представители на институции; бизнес партньори и служители. Събитието бе съпроводено от тематично изложение Engineered in Bulgaria, което включваше продукти и автомобили, оборудвани с технологии, разработени от екипите на Visteon в София.

“Знаем, че вие сте първите, които променихте съдържанието на автомобилния софтуер. Продължаваме по пътя на вашите амбиции и продължаваме по пътя на вашите проекти”, коментира Плевнелиев и допълни, че е изключително радостен от стремежа на Visteon в България да увеличава бройката на служителите си.

“Разработката на автомобилен софтуер е най-бързо разрастващият се сегмент в глобалната автомобилна индустрия поради еволюцията на свързаната кола и автономното шофиране”, заяви Маркус Шупфнер, VP Visteon и Chief technology officer.

“Софтуерните разработки на Visteon в София са в основата на тази невероятна еволюция, предоставяйки иновативни решения в областта на infotainment, head-up  дисплеи за водещи в света производители на автомобили.”

На изложението Engineered in Bulgaria  бяха представени решения на Visteon за свързана кола – първия в индустрията кокпит домейн контролер - SmartCore®. Продуктът представлява консолидиране в едно на всички модули от кокпита с цел по-голяма сигурност и като отговор на сложността от растящия обем електроника в автомобила.

Софтуерните екипи на Visteon в София се заеха със софтуерната разработка за SmartCore®, който ще бъде въведен в производство от европейски производител на автомобили през 2018 г.

“Горди сме с това, което постигнахме през 15-те години присъствие на Visteon в България; изградихме отлични отношения с българското правителство, с бизнес партньорите и техническите университети, които ни доставят талантливи кадри”, каза Иван Михайлов, управител на Visteon България.

“Компетенциите, които изградихме през годините и бъдещите планове за Центъра в София, предоставят интересни възможности за служителите ни да работят по автомобилите на бъдещето.”

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...