Откриха новия развоен център на Visteon

1777
Откриха новия развоен център на Visteon

Корпорация Visteon, един от водещите в света автомобилни доставчици на кокпит (cockpit) електроника и технологии за свързаната кола (connected car), разширява софтуерните си дейности в България.

Вследствие значителния ръст в търсенето на софтуерни разработки, които предлага компанията, Visteon премества своите 700 служители в изцяло нов модерен офис в сграда Capital Fort в София с площ 8300 кв. м, като планира и по-нататъшно разрастване, за да поеме още 150 нови служители.

“България се модернизира и предоставя все по-добри условия за бизнеса и за чуждестранните инвеститори. Страната ни вече се позиционира като регионален център за иновации, комуникационни и информационни технологии, както и в автомобилния сектор, който е една от индустриите на бъдещето.” С тези думи президентът на Република България Росен Плевнелиев приветства и откри новия развоен център на Visteon в България днес.

Официалното откриване съвпадна с честването на 15-ата годишнина на Visteon в България и беше уважено и от Ерик Рубен, посланик на САЩ в България; представители на институции; бизнес партньори и служители. Събитието бе съпроводено от тематично изложение Engineered in Bulgaria, което включваше продукти и автомобили, оборудвани с технологии, разработени от екипите на Visteon в София.

“Знаем, че вие сте първите, които променихте съдържанието на автомобилния софтуер. Продължаваме по пътя на вашите амбиции и продължаваме по пътя на вашите проекти”, коментира Плевнелиев и допълни, че е изключително радостен от стремежа на Visteon в България да увеличава бройката на служителите си.

“Разработката на автомобилен софтуер е най-бързо разрастващият се сегмент в глобалната автомобилна индустрия поради еволюцията на свързаната кола и автономното шофиране”, заяви Маркус Шупфнер, VP Visteon и Chief technology officer.

“Софтуерните разработки на Visteon в София са в основата на тази невероятна еволюция, предоставяйки иновативни решения в областта на infotainment, head-up  дисплеи за водещи в света производители на автомобили.”

На изложението Engineered in Bulgaria  бяха представени решения на Visteon за свързана кола – първия в индустрията кокпит домейн контролер - SmartCore®. Продуктът представлява консолидиране в едно на всички модули от кокпита с цел по-голяма сигурност и като отговор на сложността от растящия обем електроника в автомобила.

Софтуерните екипи на Visteon в София се заеха със софтуерната разработка за SmartCore®, който ще бъде въведен в производство от европейски производител на автомобили през 2018 г.

“Горди сме с това, което постигнахме през 15-те години присъствие на Visteon в България; изградихме отлични отношения с българското правителство, с бизнес партньорите и техническите университети, които ни доставят талантливи кадри”, каза Иван Михайлов, управител на Visteon България.

“Компетенциите, които изградихме през годините и бъдещите планове за Центъра в София, предоставят интересни възможности за служителите ни да работят по автомобилите на бъдещето.”

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg