През седмицата : Аукциони за Сердика Пропъртис и Еврохолд България

813
През седмицата : Аукциони за Сердика Пропъртис и Еврохолд България

Акцент на предстоящата седмица (от 5 до 9 март) на Българска фондова борса ще са аукционите за съответно продажбата на 150 хил. права от Сердика Пропъртис АДСИЦ-София  и 7.5 млн. акции от Еврохолд България АД.

Още в понеделник (5 март) на борсата ще се състои смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на
Сердика Пропъртис
. Търговията с правата ще продължи до 16 март с присвоен борсов код R2SDPRO.

Плановете на фонда предвиждат закупуването на две офис-сгради в близост до бул. "Витоша" и отдаването им под наем.


В сряда (7 март) мажоритарният собственик на Еврохолд България - Българска Холдингова Корпорация възнамерява да предложи 7.5 млн. акции, представляващи 15% от капитала на дружеството чрез смесен закрит аукцион.

По време на аукциона ще могат да се подават само лимитирани поръчки, като минималната цена ще е 3.00 лв. След продажбата на настоящия пакет free float-ът на холдинга ще достигне 30%.

Още през следващата седмица УС на Еврохолд България АД ще гласува решение за увеличаване на капитала на дружеството с 12,5 милиона акции или 20 % спрямо досегашния капитал от 50 млн. лв.

Само ден по-рано (6 март) ще се проведе извънредното общо събрание на акционерите на Компанията за технологии и иновации Съединение, на което ще се гласува предложението за увеличение на капитала на дружеството от 2 млн. лв., на 3 млн. лв.


На 8 март (четвъртък) е последната дата за сключване на сделки с акциите на ТБ ДЗИ банк, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото на 26 март Общо събрание на акционерите.

На самото събрание ще се гласува решение за отписване на банката от регистъра на публичните дружество и други емитенти на ценни книжа при КФН.

До 9 март (петък) на БФБ-София ще се търгуват правата на Ексклузив Пропърти АДСИЦ, а до 12-ти март - тези на Синергон Холдинг АД, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на двете дружества.

В първите пет дни общо 121 456 права от Ексклузив Пропърти смениха собствеността си на нива от 0.03 до 0.05 лв. за брой, докато правата на Синергон Холдинг се търгуваха на цени от 0.30 до 1.45 лв. за право.

За изминалата седмица SOFIX добави 0.8% към стойността си до ниво от 1 306.64 пункта, а широкият BG40 се понижи с 0.6% до ниво от 245.10 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg