Райфайзен Банк Интернешънъл взе 6 приза на наградите на Euromoney

872
Райфайзен Банк Интернешънъл взе 6 приза на наградите на Euromoney

Райфайзен Банк Интернешънъл бе отличен с 6 приза на церемония по раздаването на наградите на международното финансово издание Юромъни 2017 (Euromoney), която се проведе в Лондон.

Словашкото подразделение на РБИ Татра банка спечели престижната награда за „Най-добра дигитална банка в Централна и Източна Европа“.

Дъщерните банки в Беларус, Босна и Херцеговина, Словакия и Украйна бяха определени за „Най-добра банка“ в съответната страна, а РБИ взе приза за „Най-добра инвестиционна банка“ в Австрия.

"По отношение на дигитализацията, Татра банка е пример не само за цялата мрежа на РБИ, но и за цялата банкова индустрия в Централна и Източна Европа, което се потвърждава и от наградата на Юромъни ", коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

"Дигиталното банкиране е крайъгълен камък в стратегията на РБИ и Татра банка играе важната роля на лидер в дигиталните иновации, комбиниращ гъвкавостта на финтех компанията и водеща финансова институция“, допълни той.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар.

14 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания.

Общо повече от 50 000 служители обслужват 16.6 милиона клиенти чрез 2500 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg