Централен депозитар пуска статистика за свободно търгуемите акции

698
Централен депозитар пуска статистика за свободно търгуемите акции

© Pixabay

Централен депозитар започва да публикува на ежедневна база статистика за фрий-флоут на публичните дружества, съобщават от депозитара. До този момент Централен депозитар представяше акционерните книги на публичните дружества, както и свободно търгуемите акции срещу заплащане.

„Убедени сме, че достоверната и своевременно предоставена информация е от ключово значение при вземането на правилни инвестиционни решения. Затова и следваме последователно своята политика за осигуряване на публични услуги, които да подпомагат развитието на устойчив капиталов пазар в България.“, каза г-н Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар.

Статистиката съдържа данни за размера на емитента, емисията, броя на регистрираните финансови инструменти от тази емисия, фрий флоута и броя на акционерите.
Шефовете на пет фондови борси идват на Шумът на паритеИзпълнителните директори на общо пет фондови борси ще вземат участие в осмото издание на Шумът на парите

Информацията е достъпна на интернет страницата на Централен депозитар, в меню “Статистика“, раздел “Фрий флоут“.

Информацията може да бъде открита тук

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg