Утре започва ремонтът на булевард Дондуков

4937
Утре започва ремонтът на булевард Дондуков

© Pixabay

От утре затварят за движение части от столичния булевард Дондуков и улица Кракра, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

С това се слага началото на мащабния ремонт на емблематичния булевард.

В крайна сметка, паветата ще останат единствената му настилка, след като гражданите на столицата имаха възможност да избират между няколко варианта, включващи асфалт и комбинация от двете настилки. Окончателното решение обаче е взето от министерство на културата. 

Вижте промените в движението:

От 00.00 часа на 04.06.2017 г. до 24.00 часа на 10.07.2017 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Кракра”, между бул. „Княз Ал. Дондуков” и бул. „Янко Сакъзов”. 

Забранява се влизането на автомобили по южното пътно платно на бул.„Княз Ал. Дондуков”, между бул. „Васил Левски” и ул. „Бяло море”. Движението ще се извършва в по две ленти за посока в свободната част от пътното платно и трамвайното трасе на булеварда.

От 04.30 часа на 04.06.2017 г. до 24.00 часа на 10.07.2017 трамвайте от линии 20, 22 и 23 ще се движат по променен маршрут. 

  • Трамвайна линия № 20 – се скъсява от депо „Искър” до площад „Васил Левски” – двупосочно.
  • Трамвайна линия № 22  се съсява от Автостанция „Изток” до площад „Васил Левски” – двупосочно.
  • Трамвайна линия № 22А –  се скъсява от ж.к. „Красна поляна” до Младежки театър – двупосочно. Трамваите обслужващи линията да домуват в депо „Красна поляна”.
  • Трамвайна линия № 23 – да се скъси от ул. „Обиколна“ /ж.к. Дружба 2/ до трамвайно ухо в ж.к. „Гео Милев“ – двупосочно.
  • Разкрива се временна двупосочна спирка на бул. „Янко Сакъзов” преди площад „Васил Левски” за трамвайни линии № 20 и 22.

Маршрутите на тролейбусни линии №№ 1, 2 и 4  в посока моста „Чавдар” не се променят. В обратна посока се променят от ул. „Кракра“ направо по бул. „Княз Ал. Дондуков“, наляво по бул. „Васил Левски“ и по маршрутите си.

Тролейбусите ще спират на съществуващите автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрутите.

От спирка с код 0297 „Бул. Васил Левски” до спирка с код 1242 „Площад Васил Левски” тролейбусите ще се движат със свалени токовзематели.

Разкрива се временна автобусна линия № 20 ТМ–от спирка 1327 „Пл. Централна гара“ обратен завой на кръстовището бул. „Христо Ботев“ - бул. „Княгиня Мария Луиза“, по бул. „Княгиня Мария Луиза” до Метростанция „Сердика”, наляво по бул. „Княз Александър Дондуков“, надясно по бул. „Васил Левски“ до площад Васил Левски - двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута и на разкритите временни спирки:
- в посока Централна гара - с код 6403„Младежки театър” на бул. „княз Александър Дондуков“,  преди ул. „Бачо Киро“;
- в посока пл. Васил Левски - с код 6404„Младежки театър”на бул. „княз Александър Дондуков“ преди ул. „Малко Търново“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране по  ул. „Кракра“, между бул. „Княз Александър Дондуков“ и бул. „Янко Сакъзов“, и по южното пътно платно на бул. „Княз Ал Дондуков“, между бул. „Васил Левски“ и ул. „Бяло море“ .

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg