В тази ферма се върши нещо много благородно

2603
В тази ферма се върши нещо много благородно

© Sky High Farm

Художникът Дан Колен имал нужда да избяга от Ню Йорк. Поради това той решава да купи Sky High Farm в долината Хъдсън през 2011 г. В сътрудничество със студио Berman Horn създава удивителна структура, съчетаваща няколко стари фермерски сгради.

Фермата не само е архитектурно красива. Тя е натоварена с благородна задача.

Стопанството се разпростира върху 40 акра земя. Тук се произвежда само органична продукция – яйца и месо от хранени с трева животни. А къде се реализира тя? В обществени кухни.

Sky High Farm е дом на Black Barn, проектирана от същото студио. Сградата има формата на буквата L и е изградена от тъмно дърво.

В обора си почиват животните. В него се съхранява и реколтата.

Финландци измислиха мобилна ферма Концепцията за мобилна градска ферма във формата на контейнер е разработена от финландска компания Exsilio Oy

От студио Berman Horn казват, че са вложили в проекта идеята за променящия се интериор, който върви ръка за ръка с променящите се функции на пространството. Черният цвят е подбран нарочно, за да създаде единство на цялата структура.

Архитектът Бария Берман споделя на свой ред, че се е стремяла да създаде сграда, в която човек би живял дълги години.

Мисията на фермата е да осигури храна, да произвежда месни продукти, които да се предлагат в обществените кухни, т.е. на хора, които са в нужда.

От 40 акра земя 25 акра се използват за паша на животните, а два акра са със зеленчукови насаждения.

Вече пета година фермата работи успешно и е изчислено, че е способна да дарява над 36 000 т здравословна и органично произведена храна с високо качество.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg