Защо еврейските деца стават гении

137914
Защо еврейските деца стават гении

Любовта на еврейските родители към децата им няма граници. Такъв култ към децата не съществува сякаш в другите народи. Психолозите могат да формулират плюсовете и минусите на този тип отношения, но едно е факт - еврейските деца определено не изпитват липса на любов и внимание.

1. Не бива да създавате комплекси у децата

Еврейската майка няма да каже - ти си лош. Тя ще каже: как може такова добро дете да направи такава глупост?


"Моето дете няма и не може да има недостатъци", такава е позицията на еврейските майки. Възможно е да виждат недостатъците у детето, но освен тях никой друг няма да разберете.

2. Разумна свобода

Съвременното еврейско възпитание съчетава две противоречиви неща: свобода на децата и високи изисквания. Добра метафора, описваща този стил: просторна, празна стая с твърди стени.

В еврейските семейства децата искат да стъпват по гравите на родителите. Надраскването на личните документи с моливи не е повод да се скарат на детето. За родителите-евреи свободата на детето не е нещо специално, а въздух, който трябва да бъде дишан.

Строгото възпитание започва тогава, когато детето престане на престъпва границата на недопустимото. Във всяко еврейско семейство е ясно, че парфюмът на майката може да бъде изсипан на двора, докато да се дразни баба - не бива.

3. Еврейските родители хвалят детето си по всякакъв повод

Майката винаги хвали детето си. Хвалбите започват от самото раждане на детето. Еврейската майка е във възторг от всичко малки успехи на мъничето, независимо дали това ще е първата рисунка или нова дума в речниковия запас.

За успехите на детето трябва да узнаят всички приятели и роднини. А най-важното е самото дете да види, че го хвалят в присъствието на всички.

Ако постиженията на детето са по-сериозни, без аплодисментите и хвалбите на околните не може да се мине.

Ако се научим да забелязваме добрите постъпките на децата, включително "несъществени детайли", и ги поощряваме във всеки удобен случай, коренно се променя тяхното поведение. За да стимулираме стремежа на детето към добро поведение, позволете му да "подслушва" как разказваме за неговите успехи пред своите приятели и познати.

4. Висока степен на отговорност за своето поведение

Евреите вярват, че дори най-незначителната дума, казана в бързината, и всяка дребна простъпка, извършена от родителите пред очите на детето, може да окажат необратими последствия. Затова давайте добър пример на детето и бъдете отговорни за поведението си към всичко, което правите.

5. Любов и уважение в семейството - залог за психологическото здраве на детето

Еврейската традиция обяснява, че основата на всяко семейство са мъжът и жената - бащата и майката. Поради това децата е необходимо да бъдат учени от най-ранна възраст, че на първо място винаги стои грижата на майката за бащата и на бащата за майката.

Ако детето усвои, че родителите живеят преди всичко един заради друг, то то ще се разбере, че взаимоотношенията им са пропити с уважение, любов и грижа. Детето ще почувства, че е защитено.

Подобно поведение е прекрасен пример за следване и подражание. Именно такива отношения детето един ден ще се опита да пресъздаде в собственото си семейство, когато порасне.

6. Учат се да бъдат родители

Родителското възпитание започва още преди раждането на детето.

Жената, която встъпва в брак, вече е готова да бъде майка. Нея не я учат да "живее за себе си". Нейната основна кариера са домът и семейството.

Стремейки се да възпитат успешни, самостоятелни и здраво стъпили на земята деца, еврейските мъдреци са разработили цяла система за възпитание, к котяо всеки желаещ в Израел може да се запознае по време на специални родителски курсове.

Подобни курсове се провеждат в синагогите и еврейските училища в много градове в цял свят.

Първият закон от тази система гласи, че успешното възпитание започва със собственото възпитание и обучение, усвоявайки отделните професии "жена и майка" и "мъж и баща".

7. Учат децата правилно да управляват времето

Еврейските деца не знаят що е то мързел и празни приказки по дворовете. Те се учат да свирят на цигулка, учат английски език, математика - едновременно и по малко.

От най-ранна детска възраст те се приучават към това, че постоянно трябва да бъдат заети с нещо. Това е норма.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Moshe-nik
# 0
19:12 | 4 December 2016
Тия лекарства,които се ползват в Израел,нямат нищо общо с тези,които ползват другите държави !? Фармацевтичните концерни работят картелно за намаляне на човешката популация !
ЕЖРЕИН РАВИ
# 1
04:06 | 19 June 2016
УЧАТ ГИ ОЩЕ ОТ МАЛКИ-ЕДНА ТРЕТА ОТ БОГАТСТВОТО В ИМОТИ.ЕДНА ТРЕТА В ЗЛАТО И ОСТАНАЛОТО В КНИЖНИ ПАРИ.
Индивидуален подход
# 2
08:06 | 14 June 2016
То да е някое празноглаво и малоумно изродче,пък вие го хвалете и вижте докъде ще се докарате!!!
жълтица
# 3
21:06 | 6 June 2016
статията трябваше да почне с парите...те са в основата на всеки евреин...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg