Защо има смисъл да ставате в 5:00 ч.

38852
Защо има смисъл да ставате в 5:00 ч.

© pixabay.com

Знаете ли, че ако започнете да ставате сутрин по-рано от обичайното, може да внесете редица положителни моменти в деня си?

Нека да разгледаме какви са плюсовете от внасянето на лека корекция в настройките на будилника.

Усещате, че печелите със самото събуждане


За известно време е нормално да чувствате умора, но след това ще изпитвате само положителни чувства. Да ставате в 5:00 часа сутринта е един от най-интересните експерименти, които можете да започнете още на следния ден.

Ако досега имате практиката да изключвате будилника, щом започне да звъни, то ставайки по-рано, ще усетите, че всяка успешно събуждане в уречения час ще ви изпълва с победоносно чувство.

А когато сте спечелили сутринта, казва Тим Ферис, автор на „4-часовата работна седмица: Избягайте от 9-5, живейтеь където искате и се присъединете към богатите“, вие печелите целия ден.

Събуждайки се в 5:00, с гордост можете да кажете, че сте станали преди Ричард Брансън, Ариана Хъфингтън и Марк Закърбърг. Чудесно е, че можете да оползотворите сутрешните часове. Някои хора пият кафе, други гледат хумористични видеа – само събуждайки се, започвате да поемате контрола над деня си.

Можете да определите своите приоритети

Повечето американци се събуждат между 6:00 и 7:30 часа сутринта. Това означава, че ако станете в 5:00 часа, ще имате почти 2 часа преднина, преди телефонът ви да започне да звъни.

В този час от деня няма спешни имейли, няма позвънявания, няма огъни за гасене. Единственият въпрос, който можете да си зададете, е „Какво ми се прави тази сутрин?“.

Можете да отделите минути за четене, за прелистване на любимо списание, за слушане на музика, гледане на откъси от спортно предаване, дори посещение на фитнес залата.

Това е дефиницията на лукса: С 2 часа преднина вие стартирате деня още преди останалите. Можете да решите кое е най-важно за вас – вместо да се търкулвате по леглото и веднага да започнете да отмятате задачи.

Защото сутрините са ваши! Можете да ги посветите на тишина, медитиране и други любими дейности. Това ще ви направи по-спокойни, по-щастливи и ще сте с една крачка напред.

Създавате дисциплина за всички останали

Когато лежите в леглото, покрити до брадичката с одеяло, алармата започва да свири и сега настъпва най-трудният момент ... ставането.

Но аз съм уморен, казва спящият малък глас в главата ви. От какво значение са някакви още 5 минути?

Създаването на дисциплина е като да трупате мускулна маса. Така всеки път, когато се насилвате да станете от леглото, вие укрепвате своята дисциплина – не само с оглед следващата сутрин, но и за цял живот.

В тези дни е препоръчително да се фокусирате върху една задача. Работете върху един навик и така ще укрепвате увереността в собствената ви воля. Щом веднъж станете от леглото, вече ще знаете, че можете да се справите с всичко останало през деня.

А знаете ли, че под ранно ставане не е задължително да става дума за 5:00 часа. Трябва просто да ставате по-рано от обичайното.

Вижте тайните на перфектната закуска Знаете ли как първото хранене за деня може да ви помогне в борбата с килограмите?

Разбира се, тази промяна не се случва за една нощ. Необходимо е да приложите няколко навика, за да постигнете успех:

1. Започнете съзнателно да си лягате по-рано от обичайното. Това означава да избягвате телевизора и компютъра 2 часа преди сън.

2. Създайте си режим на лягане.

3. Открийте начин да заспивате по-бързо – например дълбоко дишане, визуализиране или дори използвайте приложение, проектирано да ви изморява.

4. Вземете си будилник, който няма как да ви позволи да не станете от леглото.

Да, събуждането сутрин е трудно. Обещаваме обаче, че ако развиете тези навици, когато осъзнаете колко печелите от тях, ще започнете с удовлетворение да отваряте очи рано-рано всеки ден.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

dani
# 0
11:04 | 9 April 2017
пълни глупости,пълни глупости,пълни глупости
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg