Посредниците с най-много сделки и оборот за първото тримесечие

1593
Посредниците с най-много сделки и оборот за първото тримесечие

© Pixabay.com

Общо 44 инвестиционни посредника са осъществили сделки на Българска фондова борса през първото тримесечие на 2017 г.

Броят им представлява с 2 по-малко спрямо година по-рано, докато спрямо първото тримесечие на 2015 г. се отчита спад от четири. 

Ако обаче разгледаме периода от 1 януари до 31 март на 2014 г., понижението е от цели 14 посредника, което е и доказателство за прогнозата на Profit.bg, че в бъдеще бройката им ще продължава да намалява.

Изнесените данни от Българска фондова борса сочат, че седем от посредниците, лицензирани от Комисията за финансов надзор, са осъществили повече от 10 млн. лв. оборот за първите три месеца на 2017 г. С оборот от над 1 млн. лв. могат да се похвалят общо 18 от всичките 44 със сделки през периода.

Посредниците с най-висок оборот на БФБ-София през 2016 г.Общият изтъргуван оборот на БФБ-София за 2016 г. възлезе на 416 млн. лв. спрямо 410 млн. лв. за преди година.

Лидери по този показател са клиентите на БенчМарк Финанс и Първа Финансова Брокерска Къща, чиито трансакции възлизат на 29 и 22 млн. лв., докато трети се нарежда Карол с 21.4 млн. лв.

Оборотът, осъществен през Елана Трейдинг за изминалото тримесечие, е 18.2 млн. лв., докато Евро Финанс е с 13.99 млн. лв. В челото са още Капман и Реал Финанс, чийто сделки са за респективно 10.9 и 10.6 млн. лв.

В топ 10 по този показател са още АБВ Инвестиции, Централна кооперативна банка и Юг Маркет.

Карол, Елана Трейдинг и БенчМарк Финанс окупират челната тройка по брой на сключените сделки, изпреварили Първа финансова брокерска къща (ПФБК) и Капман.

В топ 10 са още Юг Маркет, Загора Финакорп, Евро Финанс, Булброкърс и Обединена Българска Банка.

Посредниците с най-много сделки на БФБ-София през 2016 г.Общо 17 са инвестиционните посредници в страната, осъществили повече от 1000 сделки през изминалата година

Под 100 сделки за 90-те дни на първото тримесечие имат общо 15 от посредниците в страната. Въпросът е изгодно ли е да съществува посредник с подобни обеми и с колко ще намалеят те в идните месеци и години.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...