Предизвикателствата на 2020 г.: Кой ще управлява мрежите ви?

5016
Предизвикателствата на 2020 г.: Кой ще управлява мрежите ви?

© снимка: Нетера

Светът през 2020 г. ще става още по-дигитален. Българският бизнес трудно свиква с новостите, но предизвикателствата са налице.

Да гарантираш сигурността на данните, да спазиш българските и европейски регулации и да внедриш нови технологии не са само добри новогодишни пожелания. Те вече са задължителни условия за бизнеса.

Като компания, която предоставя на фирмите индивидуални услуги за управление на мрежи и сигурност вече 25 години, Нетера прогнозира, че търсенето на подобни решения ще продължава да расте и през 2020 г.

Нещо повече – способността на бизнеса да се адаптира и да се възползва от технологичните нововъведения ще дефинира неговата конкурентоспособност и потенциал за развитие.

Какво представляват услугите за управление на мрежи?

От Нетера дават конкретен пример: „С нас се свърза фирма, която затваряше стария си офис. Откриваха нов офис, който щеше да е комбиниран с ресторант. Това беше и първият им ресторант в България. Заданието към нас беше да измислим мрежа, която да бъде максимално сигурна и защитена. Искаха обслужването в ресторанта им да бъде електронно и всичките им поръчки да се приемат чрез таблети. Трябваше им надеждна мрежа, която да работи по всяко време, дори и при липсата на интернет“.

Ключовото от гледна точка на клиента е доброто и надеждно изпълнение. Той иска да е сигурен, че ако нещо от оборудването отпадне по технически причини, мрежата ще продължи да работи и това няма да се отрази негативно на бизнеса. Каквото и да се случи, сервитьорите ще имат връзка със сървъра от своите таблети, ще приемат и обработват поръчки.

Друг важен момент е, че клиентът не разполага със собствени IT специалисти. Вместо да поддържа системни администратори и програмисти на заплата, той избира по-ефективното решение – да се довери на специалисти от Нетера за създаване на мрежата.

Специфично за услугите по управление на мрежи на Нетера е, че се предлага и последващо съдействие и поддръжка. Така клиентът е спокоен, че в случай на нужда инженери от телекома могат да реагират по всяко време от денонощието (включително и чрез посещение на място).

Как е изпълнен проектът?

Специалистите от Нетера изграждат първо вътрешната мрежа – със съответните сървъри, рутери, суичове, точки за достъп. За да работи всичко надеждно и без прекъсване, те я резервират.

Това значи, че ако ресторантската част може да се покрие с една точка за достъп, един суич и един рутер, те инсталират от всичко по две – два рутера, два суича и т.н. Така гарантират, че ако възникне проблем с някое от устройствата, цялата мрежа ще продължи да работи през допълнителната свързаност.

След това изграждат интернет мрежата. Поради факта, че в района на ресторанта интернет връзката се е случвало да прекъсва заради токови удари, Нетера отново трябва да осигури резервирана свързаност. Клиентът иска гостите на заведението винаги да имат интернет.

Това не е толкова лесно, защото при токов удар фирмите-доставчици на интернет в района имат идентичен проблем. Опитните инженери от Нетера обаче правят бекъп през мобилна мрежа и така клиентът получава отлично работещо решение за непрекъснат достъп до интернет, даже и при липса на ток.

Доброто сътрудничество на компанията с Нетера продължава и до днес. Фирмата прави още един офис на втория етаж от сградата, оборудва конферентни зали, а  телекомът им осигурява Wi-Fi за събития и разширява двойно цялата мрежа.

Ако и вие имате нужда да се доверите на надежден и опитен партньор за управление на мрежите, оборудването и техниката си, не се колебайте да се свържете с Нетера.

Всичко по темата Прогнози 2020

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

поп Грую
# 0
13:01 | 9 January 2020
Нетера да ми яде пацата
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg