Прехвърлиха акции на Химимпорт за близо 5 млн. лв.

2319
Прехвърлиха акции на Химимпорт за близо 5 млн. лв.

Повишена активност на Българска фондова борса днес. Общият изтъргуван оборот днес възлезе на 15.6 млн. лв., като 1/3 от него бе осъществен след сделки с книжата на Химимпорт.

Периодът в края на годината е известен именно с това – преструктуриране на портфейли

Прехвърлени бяха 2.878 млн. лота в 46 сделки за 4.8 млн. лв. Холдингът затвори на ниво от 1.675 лв. или с 0.12 на сто по-ниско от вчера.

Оборот от над 1 млн. лв. имаше и при Еврохолд България, където се изтъргуваха 1.75 млн. акции. Книжата на холдинговото дружество поевтиняха с над 5% до 60 стотинки за лот.

Дружеството е в процес на увеличение на капитала си, като днес бе последната дата за сключване на сделки с право на участие в набирането на свеж ресурс.

Над 800 хил. лв. имаше и при още две позиции – Холдинг Варна и Биовет АД, докато прехвърлените акции при Адванс Терафонд АДСИЦ възлязаха на над половин милион лева.

Сериозен ръст днес бе отчетен при Първа инвестиционна банка. Книжата на банката поскъпнаха до 3.20 лв., или с повече от 4.5 процента.

Спад имаше при Индустриален Холдинг България, поевтинял до 0.965 лв. или с 4.46 на сто спрямо вчера, докато загубите за акционерите в Стара планина Холдинг и Монбат възлязоха на 1.9 и 1.73 на сто до 6.18 и 9.52 лв.

Акции за над 4.3 млн. лв. бяха прехвърлени и при Велграф Асет Мениджмънт, като обект на търговия бяха 1.2 млн. лота.

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg