Schneider Electric пуска за Европа модулно решение за центрове за данни

473
Schneider Electric пуска за Европа модулно решение за центрове за данни

© Schneider Electric

Schneider Electric - лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви пускането за клиенти в Европа на своето ново решение Easy Modular Data Center All-in-One – лесно приложими модулни центрове за данни.

Налични в четири конфигурации с допълнителни опции за надграждане, центровете за данни Easy Modular Data Center All-in-One на Schneider Electric съчетават захранване, охлаждане и ИТ оборудване в едно-единствено предварително конфигурирано решение, като така осигуряват изключителни предимства за бизнеса, който се ориентира към стратегията edge (локално  разпределени системи).

Новата гама сглобяеми центрове за данни ще отговори на клиентското търсене за по-голяма предсказуемост, по-ниски пълни разходи за притежание (TCO) и по-бързо внедряване.


Гамата от центровете за данни Easy Modular Data Center All-in-One допълва предложенията на Schneider Electric за модулни центрове за данни и се основава на успеха на неговите продукти Easy за изграждане на физическа инфраструктура.

И четирите варианта за дизайн включват предлаганите на пазара Easy Rack, Easy PDU и Easy UPS, охлаждане чрез ултра енергийно ефективните охлаждащи системи InRow DX, както и усъвършенстван отдалечен мониторинг, управление и сервизна поддръжка чрез софтуера EcoStruxure™ IT Expert DCIM на Schneider Electric. 

С новите си модулни решения Schneider Electric рационализира процеса на проектиране и въвеждане в експлоатация, като елиминира предварителната инженерна работа и така е в състояние да отговори на изисквания за кратки срокове и да предостави висококачествено, стандартизирано решение само за 12 седмици.

Опциите за дизайна на центровете за данни Easy Modular Data Center All-in-One включват варианти с от 5 до 14 IT шкафа, IT мощност между 27kW и 94KkW и в зависимост от средата на клиента и могат да бъдат конфигурирани предварително в 6-метров/20-футов (ISO20ft) или 12-метров/40-футов (ISO40ft) контейнер или като модул с размер от 7.6 метра/25 фута то 13,7 метра/45 фута.

Предимствата на решението включват:

  • По-голяма предсказуемост. Базирани на стандартизиран дизайн и постоянно фабрично контролирани процеси, центровете Easy Modular Data Center All-in-One са предварително проектирани, сглобяеми и тествани във фабрична среда преди изпращане.
  • По-голяма бързина на изпълнение. Модулните центрове за данни Easy Modular Data Center All-in-One се базират на търговски готов (COTS) дизайн. Всички модули са със статус „готови за обекта“, което редуцира фазите на планиране, изграждане и изпълнение и съкращава времето от идеята до пускането в експлоатация.
  • Намалени разходи. Решенията Easy Modular Data Center All-in-One са средно с 15% по-евтини от стандартните оферти за готови инженерингови решения и имат до 20-годишен жизнен цикъл.
  • Лесно инсталиране. Модулният подход намалява разходите за труд и оптимизира пространството в сградата, като предоставя на клиентите предимството да отлагат инсталирането, докато не се изпълни изискването за капацитет.
  • Устойчивост. Центровете за данни Easy Modular Data Center All-in-One се произвеждат чрез най-устойчивите строителни методи. Те са съобразени с RoHS (Директива за ограничаване на опасните вещества) и REACH (Регламент относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали), имат екологични профили на продуктите (PEP) и функции, които едновременно оптимизират спестяването на енергия и оставят по-малък отпечатък върху околната среда.

„Операторите на центрове за данни днес изискват предварително проектирани и модулни решения, които могат да отговорят на кратките срокове и да осигурят предвидимост на разходите и производителността“, посочва Елиът Турек, завеждащ иновациите и предлагането в „Сглобяеми модулни решения“ на Schneider Electric.

„Чрез предварително проектиране и тестване на новото решение Easy Prefab на фабрично ниво ние сме в състояние да помогнем на клиентите да увеличат надеждността и да намалят риска – като гарантираме, че ще се възползват от по-кратки срокове за изпълнение и по-ниски общи разходи за собствеността.“

Доставки чрез партньорите

Решението се предлага чрез глобално установената партньорска мрежа на Schneider Electric, включително неговите партньори Elite Data Center и Alliance Partners, а клиентите могат да разчитат на отлична локална поддръжка, обслужване и доставка.

С производствени обекти, разположени в Европа, Китай, Индия и САЩ, Schneider Electric оптимизира транспортните разходи и гарантира, че клиентите могат да се възползват от устойчивите методи на строителство, като същевременно работят с партньори в продажбените канали за доставка на локални, висококачествени модулни центрове за данни.

Вижте повече за гамата от решения Easy Modular Data Center All-in-One на Schneider Electric тук.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg