Schneider Electric с две престижни отличия

467
Schneider Electric с две престижни отличия

© Schneider Electric

Schneider Electric - лидерът в дигиталната трансформация в енергийния мениджмънт и автоматизацията, беше отличен в две значими класации.

Компанията зае първо място в категория „Промишлени конгломерати“ в Топ 100 на най-устойчивите корпорации в света на списанието за устойчив бизнес Corporate Knights.

От своя страна, Carbon Disclosure Project включи Schneider Electric в годишния си списък за девета поредна година. Резултатите от двете класации бяха обявени по време на първия ден от годишната среща на Световния икономически форум в Давос, където устойчивото използване на природните ресурси е преобладаваща тема.

Schneider Electric е сред 100-те най-устойчиви компании в света за седма поредна година, заемайки първо място в категорията „Промишлени конгломерати“ и двадесет и девето място в общата класация на специализираното издание Corporate Knights.

Повече от 7500 компании са били оценени по двадесет и един ключови показателя, които покриват управление на ресурсите, служителите, финансите, т. нар. „чисти приходи“ (показателят измерва приходите на компанията от всички стоки и услуги, които имат ясни екологични и социални придобивки) и изпълнението на поръчките при подреждането на водещата стотица.

В годишния списък на Carbon Disclosure Project CDP - A-List, Schneider Electric се нареди сред 179 отличени компании. Приема се, че методът за оценяване на неправителствената организация е златен стандарт за корпоративна екологична прозрачност и сигурен източник на информация както за потребители, така и за инвеститори.

Отчетени са предприетите действия на френската компания заограничаване на емисиите, смекчаване на климатичните рискове и приносът й към развитието на нисковъглеродна икономика.

„Критичното състояние на климата и свързаното с това управление на икономическите рискове са най-голямото предизвикателство за нашето поколение. Трябва да преосмислим начина, по който живеем, по отношение на енергията, сградното проектиране, индустрията и градовете, и да използваме технологиите, за да тръгнем по различен път към свят с нулеви въглеродни емисии.

Тези въпроси са ключови и трябва да бъдат в дневния ред на тазгодишния Световен икономически форум“, коментира изпълнителният директор на Schneider Electric Жан Паскал Трикоар.

„В Schneider Electric ангажиментът ни към въглеродния неутралитет е вложен в нашите бизнес решения и управление. Всичко обаче трябва да се случва в по-голяма степен и по-бързо. Признанието за нашите усилия както от Carbon Disclosure Project, така и от сп. Corporate Knights е много положителна стъпка и ни дава допълнителен тласък.“

Двете класации еднозначно отличават ангажираността към устойчиво развитие на Schneider Electric, постигната благодарение на Schneider Sustainability Impact (SSI).

Обновяван на всеки четири месеца, този документ е източник на информация за инвеститорите относно достигнатия напредък към амбициозните зелени цели на компанията на базата на 21 ключови индикатора за климат, кръгова икономика, здраве, справедливост, етика и развитие. В края на 2019 г. компанията завиши девет от целите си по тези индикатори.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

David Palmer
# 0
17:01 | 24 January 2020
Опитали ли сте да търсите заем от различни фирми за заем както от частни, така и от корпоративни организации, но никога не успяхте и повечето банки отказаха вашето искане за кредит. "Ако трябва да се свържете с някоя фирма във връзка с осигуряване на заем онлайн с ниска лихва от 3% и по-добри планове / график за погасяване. Можете да се свържете с нас по имейл на {directaccesservice@gmail.com} или whatsapp @ +15754148400
puyhgtr
# 1
18:01 | 23 January 2020
ГОТОВО МОЕТО ТЕСТИМОНИ, ДОБРИЯ ДЕН МОИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ КРЕДИТ ДА КУПУМ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОКАЗАНА Кредитна фирма на Ranner. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ. , Казвам се Катица Аз съм от българия Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички надеждата ми беше загубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих точно както тя ми каза, кандидатствах с тях по имейл (rannerloan565@gmail.com) Никога не вярвах, но се опитах и ​​на моя най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам, отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде, Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат  (rannerloan565@gmail.com) те никога няма да ви провалят, и животът ви ще се промени, както моят. Бърз контакт (rannerloan565@gmail.com) днес и вземете вашия заем от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.  Уверете се, че се свържете с фирмата на Renner за заем, тъй като получих заема успешно от тази компания без стрес.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg