Селена Груп разширява дейността си у нас

1720
Селена Груп разширява дейността си у нас

© Селена Груп

Селена Груп представи на пресконференция стратегията и бъдещите планове на компанията, програма за развитие на българския пазар, както и последни тенденции в сектора и новаторски решения в строителния бизнес. На събитието също така беше представено и най-новото попълнение в продуктовото портфолио на групата – иновативен продукт за покриви – COOL-R.

Селена Груп е един от водещите световни производители и вносители на химически продукти за строителната промишленост. Компанията предлага широка гама от продукти, насочени както към професионалисти, така и към индивидуални потребители. Основните марки са TYTAN, Artelit и QUILOSA.

Групата се състои от 30 компании в 17 държави. Производствени предприятия на Селена са разположени в Полша, Бразилия, Испания, Южна Корея, Китай, Румъния, Турция и Казахстан. Глобалният опит, осъществен на множество пазари, подпомага за бързото разрастване на групата. 

Селена България, част от Селена Груп, се развива много бързо (68% ръст в продажбите през 2016 г. спрямо предишната година) и предоставя глобален и локален експертен опит на своите дистрибутори. Компанията вече е на първа позиция в категорията полиуретанови пени в България, като планира да се развива и занапред.

Със стратегически фокус върху научните изследвания, развитие и усъвършенстване на новаторски решения, Селена въвежда още един иновативен продукт. Вече на българския пазар се предлага COOL-R – високорефлективно хидроизолационно покритие, което ефективно намалява температурата на покрива, като по този начин спомага за значително понижение на температурата във вътрешността на сградата.

Продуктът допринася за осигуряване на по-комфортен вътрешен климат. Технологията, разработена от Селена Груп, е още едно доказателство за потенциала на компанията, изграден на базата на дългогодишен опит и задълбочени научни разработки. COOL-R също така е още един пример за отговорния и ефективен подход на компанията към насоките на ЕС по отношение на изпълнението на решения, които подкрепят устойчивото строителство.

Предимствата на иновативната технология COOL-R бяха демонстрирани на живо по време на събитието. Проблемът с прегряването на покрива има редица последствия. За собствениците на сгради, това е свързано с необходимостта да се планират ремонтни работи, тъй като поради високата температура и без ефективна хидроизолация, процесът на стареене на покрива и неговата ерозия са много по-бързи.

От друга страна, от собствениците се очаква да осигурят оптимална температура вътре в сградата. Поддържането на подходящ вътрешен климат е от особено значение, когато има хора, които работят вътре, съхраняват се храна или лекарства или когато сградата се използва за отглеждане на животни, както и за други процеси със строг температурен режим. В много случаи, използването на климатик генерира огромни разходи, като невинаги осигурява пълен топлинен комфорт. Иновативният продукт от Селена е отговор на всички тези проблеми.

Покритието COOL-R помага за намаляване на температурата на покрива почти мигновено с близо 70%, с едновременно намаляване на вътрешната температура с 10°C. COOL-R осигурява пълна хидроизолация на покрива, като същевременно предпазва и забавя процеса на стареене на самата структура. Продуктът на Селена също така има дълга трайност и запазва свойствата си за повече от 10 години.

Селена България е една от компаниите, част от Селена Групата, която показва голям потенциал за развитие. В момента компанията има в портфолиото си успешни продуктови серии за професионалисти и индивидуални потребители. Всички продукти, които се предлагат, са въведени в съответствие с действащите местни и глобални норми, осигуряващи възможно най-високо качество, както и ценови преимущества за потребителите.
 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg