Ще успее ли Биодит да набере 1 млн. лв. от Българска фондова борса

5207
Ще успее ли Биодит да набере 1 млн. лв. от Българска фондова борса

Днес (21-ви януари) ще се проведе аукцион, на които ще бъдат предложени за записване акции от увеличението на капитала на Биодит. На аукциона ще бъдат предложени до 1 млн. обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Технологичното дружество ще е първата компания, която ще излезе на BEAM пазара на Българска фондова борса. Всички инвеститори, които желаят да вземат участие в предлагането, ще могат да подадат пазарни и/или лиминирани поръчки между 9.30 и 11 часа.

От 11 до 14 часа следва call фазата на аукциона, в която инвеститорите ще могат да подават, изтриват и модифицират офертите, а след 14 часа ще стане ясна и цената, на която следва да бъдат заплатени новите акции. Временната емисия след това ще бъде вписана в Търговския регистър и акциите от увеличението на капитала ще започнат да се търгуват през следващия месец.


Следва да се има предвид, че подадените лимитирани поръчки на цени от над 1 лв. ще бъдат изтривани служебно от Българска фондова борса.

Биодит е динамично развиваща се високотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на модерни биометрични системи за контрол на достъпа, сигурност и обслужване на работното време.

Нейният основател Юлиан Софрониев сподели преди дни, че продуктите на компанията вече се ползват от 5% от фирмите у нас с персонал от над 250 души.

Набраните суми от подписката ще бъдат използвани за развитието на компанията, като приоритет е навлизането на пазара в Испания, известен със силно развитата си туристическа индустрия.

Софрониев също така посочи, че в следващите 2-3 години компанията няма да разпределя дивидент, а ще реинвестира всичко, което спечели. Очаква се през 2023 г. Биодит да осъществи и увеличение на капитала, за да може да продължи със своя бурен ръст.

Ето и още няколко факта, които станаха известни по време на презентацията, която от компанията направиха пред инвестиционната общност преди дни: 

10 факта, които до този момент инвеститорите не знаеха за БиодитБиодит е първата компания, която ще излезе на BEAM пазара на Българска фондова борса. Компанията е допусната от БФБ на пазара за растеж на малки и средни предприятия, като публичното предлагане стартира на 21 януари

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg