Сирма Груп вече е на 27 г., ето по-важното от последния месец

848
Сирма Груп вече е на 27 г., ето по-важното от последния месец

© Pixabay.com

Една от малкото технологични публични компании Сирма Груп Холдинг чества рожден ден преди броени дни.

От дружеството се похвалиха с натоварения си график в последния месец, както и с нови решения и участия на събития.

Вижте какво по-важно счетоха от компанията да споделят със своите партньори и инвеститори.

На 16 април изпълнителният директор на Сирма Груп - Цветан Алексиев, взе участие в  десето издание на финансовия форум "Шумът на парите".

В интересната дискусия на "Технологичния панел" той насочи вниманието към значението на управлението на знанието в съвременния свят. Ето и какво още заяви Алексиев пред аудиторията:

Цветан Алексиев: Знанието трябва да се управлява, за да е полезноТехнологиите за активно управление на знанието вече не са опция, а са нещо задължително, смята изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг


Седмица по-късно (на 23 април) дъщерното дружество Онтотекст пусна ново решение в подкрепа на съвместимостта на банките с регулациите, които предотвратяват изпирането на пари - Smart Adverse Media Monitoring Solution.

На 25 април Сирма отпразнува своя 27- и рожден ден. От компанията си пожелаха творчески успехи, благодарни клиенти и удоволствие от работата.

В края на месец април беше публикуван годишният консолидиран отчет на Сирма Груп за 2018 г. На същата дата беше публикуван и междинният индивидуален отчет на Сирма Груп Холдинг за първото тримесечие на 2019 г.

Дружеството обяви 5.65 млн. лв. нетна печалба за изминалата година при 4.3 млн. лв. за преди 12 месеца, като общите приходи от дейността достигат 59.6 млн. лв. при 52.47 млн. лв. за цялата 2017 г.

На 3 май главният продуктов и информационен директор на Financial Times - Кейт О'Риърдън, даде интервю пред в. Капитал, в което разказа за дигиталното бъдеще на медията и определи отличното дългогодишно сътрудничество с Онтотекст като една от причините за откриването на новия технологичен офис на FT в София.

Fujitsu ще използва технологии на Онтотекст Fujitsu закупи GraphDB лицензи, присъединявайки се към групата на други три водещи световни IT компании, работещи с Онтотекст

На 7 и 8 май дъщерното дружество Сирма Ей Ай (Онтотекст) участва в Knowledge Graph Conference в Ню Йорк, която бе организирана от Columbia University. В конференцията участваха повече от 10 финансови институции, сред които 6-те най-големи банки в САЩ: JPM Chase, Bank of America, Citi, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley.

Сирма Ей Ай вече работи с две от тези банки, а в резултат от конференцията непосредствен интерес към технологиите на дружеството проявиха още 2 от тях. По време на срещите в Ню Йорк бяха сключени допълнителни лицензионни споразумения с една от най-големите банкови институции в САЩ с операции по целия свят.

На 9 май беше пусната най-новата, седма, версия на CAD/CAM система за пакетиращата индустрия на дъщерното дружество ЕнгВю - Package and Display Designer Suite. 

Акциите на Сирма Груп Холдинг се търгуват днес на ниво от 0.70 лв. за брой. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg