Сирма пусна втора версия на приложението Medrec:M

2082
Сирма пусна втора версия на приложението Medrec:M

Седмица след официалното пускане на приложението Medrec:M – електронен медицински картон, Сирма анонсира пускането на втора версия, в която потребителите имат достъп до нова полезна и удобна функционалност - съхраняване и класифициране на документи.

Medrec:M е последно поколение мобилно приложение, създадено да събира данни и да следи текущото здравословно състояние на потребителите. В приложението гражданите могат да записват симптоми и жизненоважни показатели и да анализират информацията за текущото си здравословно състояние, което от своя страна ще подпомогне медицинските експерти в по добра диагностика и намиране на по-подходяща терапия.

Във версия 2.0 потребителите получават възможност за качване и съхраняване на важните за тях документи, свързани с проследяването на здравословното им състояние, както и възможност за преглед и сваляне на файла на устройството. В приложението могат да се добавят епикризи, рецепти, лабораторни резултати, амбулаторни листове, направления и други медицински документи.


Всички документи се съхраняват на специален защитен сървър в криптиран вариант. Това означава, че единствено потребителят и тези, с които реши да сподели достъп, могат да преглеждат съдържанието на файловете.

Файловете може да се прикачат директно, или да се добавят, след като се снимат с камерата на телефона. В списъка със съхранени документи потребителят може да филтрира по различните критерии и да избира само тези, които са му необходими за конкретно действие или консултация.

Как работи Medrec:M?

Medrec:M е мобилно приложение, което събира и записва лични медицински данни, симптоми, резултати от изследвания, приемани медикаменти, диагнози, епикризи и т.н.

Данните, попълвани от гражданите, са доброволни и се предоставят на медицински лица след изричното съгласие на потребителя. При необходимост потребителят лесно може да сподели данните си с лекар. За целта използва функцията “споделяне” в мобилното приложение, като посочва лекаря само с въвеждане на имейл адреса, с който той се е регистрирал в Medrec:M.

Една от функционалностите на системата е, че лекарят може да избере дали да приеме поканата за достъп до данните на пациента. Пациентът вижда дали поканата му за споделяне е приета.

Продуктът се състои от мобилно приложение - в момента достъпно за Android платформа (притежателите на iPhone, ще могат да имат достъп до приложението през месец май 2020) и Medrec:M Monitor – портал за лекари.

Medrec:M на Сирма Груп Холдинг е част от цялостно платформено решение за модерно здравеопазване – Sirma Medical Suit. Продуктът е сред стратегическите разработки на компанията и цели дългосрочно решаване на проблема с достъпа до данни, за целите на дистанционната или присъствена медицинска консултация, както и проследяването на социално значими хронични заболявания.

Medrec:M е изграден, по модел на друг топ-продукт на компанията – Diabetes:M, който Сирма предостави на всичките си над 1 млн. клиенти по целия свят за безплатно ползване по време на пандемията. Приложението за диабет притежава CE сертификат за медицински софтуер.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg