Скоро на БФБ: ТБС Груп, Илевън Кепитъл, Колев и Колев

1468
Скоро на БФБ: ТБС Груп, Илевън Кепитъл, Колев и Колев

© Pixabay.com

2020 г. започна добре за инвеститорите на Българска фондова борса. Първите сесии завършиха на положителна територия, като в основната на повишението бе новината за чуждестранни инвестиции в българския ETF (борсово търгуван фонд), следващ представянето на SOFIX.

Изглежда, че годината ще е успешна и от гледна точка на нови компании на борсата ни. Редица дружества вече обявиха подобни намерения, а други имат и потвърдени проспекти от страна на Комисията за финансов надзор.

Ето и няколко дружества, които ще имаме възможност да търгуваме в следващите месеци:


Телелинк Бизнес Сървисис Груп

Трима от акционерите в компанията Любомир Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев възнамеряват да продадат на Българска фондова борса до 30% (3.75 млн. броя) от съществуващите акции на дружеството до края на годината. Продаващите акционери са поели ангажимент да не продават нови акции до края на 2021 г. за мажоритарния акционер Любомир Минчев и до края на 2020 г. за останалите продаващи.

ТБС Груп е водещ доставчик на комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии и за 2018 г. отчита нетна печалба от 7.7 млн. лв. при приходи от 116.4 млн. лв.

Акциите ще се предложат на цена от 7.60 лв., или при 12 пъти нетната печалба за 2018 г. Това би отредило на компанията капитализация от 95 млн. лв.

Илевън Кепитъл

Вчера от Комисията за финансов надзор потвърдиха проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от Илевън Кепитъл АД. Емисията е в размер до 500 000 акции, които ще се предложат при емисионна стойност от 7 до 8 лв. за една нова акция.

През 2019 г. дружеството придоби Eleven Fund Cooperatief, като това е портфейл от миноритарни участия в над 30 предимно технологични компании, в които е инвестирано в периода 2012 – 2015 г.

Колев и Колев

Производителят на детски обувки планира да набере до 2 млн. лв. от Българска фондова борса, като това се очаква да се случи чрез Пазарът за растеж на малки и средни предприятия, наречен още BEAM.

Средствата ще бъдат използвани от компанията за разрастването ѝ на чуждите пазари, както и за откриването на фирмени магазини в Румъния, а също Гърция и Сърбия.

Други:

Сред компаниите, които планират листване са още Инвестбанк и Биодит, като втората получи отказ на проспекта си от Комисията за финансов надзор през 2019 г. 

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg