Слаба активност и лек ръст за родните индекси днес

465
Слаба активност и лек ръст за родните индекси днес

© Pixabay.com

Едва 23 емисии акции бяха търгувани днес на регулиран пазар. Общият оборот достигна 357 хил. лв., като от тях сделките с компенсаторни инструменти бяха за 134 хил. лв.

SOFIX и BGBX40 добавиха 0.05 и 0.04 на сто до 617.42 и 120.78 пункта, докато BGTR30 и BGREIT завършиха на нива от 515.42 и 117.88 пункта.

Най-висок оборот по време на днешната борсова сесия бе отчетен при Еврохолд България и Химимпорт, където бяха сключени сделки за респективно 88 и 36 хил. лв., довели до ръст от 0.92% до 1.64 лв. и спад от 2.88% до 2.02 лв. за лот.

Друцифрен оборот имаше само при още три дружества – Агрия Груп Холдинг и Адванс Терафонд АДСИЦ, отчели минимални повишения за деня, както и при Фонд за недвижими имоти България останал без изменение спрямо вчера на ниво от 1.93 лв. при едва 2 сделки за малко над 10 хил. лв.

Акциите на Софарма АД отчетоха повишение от половин процент до 3.99 лв. за брой. Днес от фармацевтичната компания обявиха, че от 22 октомври ще започнат изплащане на първия си шестмесечен дивидент от 5 ст. на лот.

Право да получат дивидент имат всички акционери в дружеството към 28 септември 2018 г.

Спад от 0.47% до 3.48 лв. за брой днес имаше при Трейс Груп Холд. От пътностроителния холдинг обявиха днес, че като член на управителния съвет и изпълнителен директор е заличен Мирослав Манолов, а неговото място се заема от Десислава Иванова Любенова.

Управителният съвет на „Трейс Груп Холд“ АД, считано от 9 октомври 2018 г. е в състав Десислава Любенова – председател, Боян Делчев – зам. председател и изпълнителен директор, и Росица Динева – член.

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...