Служителите - двигателят на иновацията и непрестанното развитие

4764
Служителите - двигателят на иновацията и непрестанното развитие

© PMI

Приобщаване и многообразие - тези две думи са ключът, който стои в основата на визията на тютюневия гигант Филип Морис Интернешънъл за бъдеще без дим.

Докато компанията се трансформира от производител на конвенционални цигари в технологичен стартъп, приобщената работна среда й позволява да привлича и задържа разнообразна общност от служители, стоящи в основата на нейния растеж и иновации.

Подкрепа, уважение и възможност за достигане на пълен потенциал, независимо от възраст, националност, полова идентичност, етническа принадлежност, сексуална ориентация, религия или всякаква друга характеристика - това е гаранцията за успех, която Филип Морис Интернешънъл дава на своите 77 000 служители по целия свят.


Постигането на баланс между половете е един от основни приоритети на компанията. Понастоящем 35 процента от ръководните позиции в нея се заемат от жени. Целта на Филип Морис Интернешънъл е да увеличи тази цифра до поне 40 на сто до 2022 г.

“Служителите са сърцето и душата на нашата компания, те се двигателят на иновацията и непрестанното развитие”, казва Националният мениджър продажби за България Михалис Василиу.

  • По време на вътрешна и външна трансформация хората се сблъскват с високо ниво на несигурност. Не знаят как точно ще се впишат в бъдещата дейност на компанията. Именно в такава ситуация лидерските качества на мениджмънта играят ключова роля. Най-важният фактор е да пресъздадеш визията на компанията и да я превърнеш в персонална такава. А когато говорим за персонални каузи, говорим за цели.

Чуй цялото интервю и научи повече за трансформацията във Филип Морис България от специалния проект на Novini.bg

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg