Старт на ETF-е за Словакия, Унгария, Словения и Хърватия

636
Старт на ETF-е за Словакия, Унгария, Словения и Хърватия

Днес, 13 февруари 2018 г., стартира търговията на Българска фондова борса – София с дялове на 4 индексни борсово търгувани фонда (ETF), пасивно следващи движението на основни индекси на акции от Словакия, Унгария, Словения и Хърватия. 

Четирите фонда са част от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от Експат Асет Мениджмънт. Те покриват основни индекси на акции от 11 държави от ЦИЕ и дават ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари, за които до момента почти няма аналогични продукти, лицензирани по UCITS директивата.

Първият борсово търгуван фонд на Експат – Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, следващ движението на българския индекс SOFIX, стартира през 2016 г. и вече се търгува както на БФБ – София, така и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). През януари т.г. на БФБ – София бяха регистрирани фондовете, следващи индекси от Чехия, Полша, Румъния и Гърция. Към края на февруари се очаква търговията да стартира и за фондовете на Експат за Сърбия и Македония.

11-те борсово търгувани фонда на Експат имат следните основни характеристики:

  • Съответстващи на UCITS директивата

  • Пасивно следващи индекси на акции

  • От отворен тип, осигуряващи ежедневна ликвидност

  • Използващи метода на директно физическо репликиране

  • Не разпределят дивидент (дивидентът се реинвестира)

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg