Светлана Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите

3986
Светлана Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите

Хората са в основата на растежа на една компания, те са важни за развитието и успехите на бизнеса. Това каза Светлана Георгиева, ръководител "Набиране и подбор на персонал" в "Идеал Стандарт - Видима" АД, по време на втория панел „Двигатели на растежа“ на форума „Шумът на парите“.

По думите й те не трябва да се разглеждат като самостоятелни единици, защото си взаимодействат. Има няколко насоки, в които се случва това – мястото, където оперира една компания, колко голяма е компанията и как задава стандартите.

Георгиева каза, че "Идеал Стандарт - Видима" работи и с всички средни и висши учебни заведения в района на Севлиево, поддържа добри взаимоотношения с доставчици и партньори, а наред с това има и стабилни връзки с държавни и общински институции.


При нас работят 3500 души в много различни структури и за да задоволим бизнеса, те трябва да имат знанията, уменията и съответната квалификация, каза Георгиева.

Представляваната от нея компания предлага три основни начина на кариерно ориентиране -  в средното образование, за ученици от 7-8 клас, които могат да се запознаят с основните дейности да изберат накъде да продължат образованието си и с ученици, които влизат в реалната среда, на които се организират практики и им се дава да работят по реални задания.

Георгиева изтъкна, че за тях е много важно да задържат кадрите в региона, а това най-лесно може да стане, като ги въведат в компанията, покажат им, че има перспективни сектори, в които могат да се развиват, наблюдават поведението им и им създават трудови навици и екипната работа.

Идеал Стандарт - Видима" работи и по различни проекти и имат разработени разнообразни програми за успешна кариера, с които да осигурят на различните вътрешни структури необходими кадри със своите специфики и компетенции.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2019

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Стойне Миланов
# 0
20:04 | 18 April 2019
Валентина Недкова, това, което казвате, не отговаря на истината. А тя е, че новите колеги са винаги добре приемани и въвеждани в работата. Казвам го след 15-тина години в компанията. Като новопостъпил получих прекрасно отношение, което съм демонстрирал и аз впоследствие.
ДЯДО ПРОЙЧО
# 1
21:04 | 16 April 2019
БРАВО СВЕТЛЕ - БРАВО ЧЕДО... ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА !
Валентина Недкова
# 2
21:04 | 16 April 2019
Само ако могат да възпитат по стари те си служители да се отнасят с по нови те кадри по учтиво ще бъде добре като за компанията така и за хората които работят там
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg