Търговията с временната емисия на Смарт Органик започва от утре

1878
Търговията с временната емисия на Смарт Органик започва от утре

Търговията с временната емисия на Смарт Органик започва от утре, става ясно от информация, публикувана на X3News.

В периода от 17 ноември 2021 г. до вписването на увеличението на капитала в Търговския регистър на пазар „BEAM“ е допусната до търговия временна емисия права върху записаните акции от Смарт Органик с борсов символ SO1.

Припомняме, че на проведения на 11 ноември 2021 г. аукцион за първично публично предлагане на акции от увеличението на капитала на „Смарт Органик“ АД на пазара за растеж „BEAM“ са записани и платени 310 000 броя обикновени поименни безналични акции, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 18.90 лева.

Общият размер на набраните парични средства в резултат от предлагането е в размер на 5.859 млн. лева.

В резултат на осъщественото предлагане капиталът на дружеството ще бъде увеличен на 10 310 000 лева, разпределени в 10 310 000 броя обикновени поименни безналични акции, с право на глас.

Мажоритарният собственик на компанията Яни Драгов обяви, че няма да продава своите акции, надхвърлящи 95% от капитала, поне в следващите 2 години. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg