Термални камери MOBOTIX-прецизна детекция на повишена температура

2806
Термални камери MOBOTIX-прецизна детекция на повишена температура

Разразилата се с много бързи темпове ситуация във връзка с обявяването извънредно положение в страната, поради развитието на пандемия в световен мащаб, наложи държавните институции и компаниите в България бързо и адекватно да реагират на предизвикателствата на новата среда и да потърсят най-добрите възможности да защитят своите служители.

Едно от решенията за постигане на сигурна и здравословна работна среда е прецизното измерване на повишена телесна температура на граждани на входа на сгради - държавни учреждения, големи офис сгради, производствени сгради, банки и др.

Благодарение на възможностите, които предлагат решенията с термовизионни камери на немската компания MOBOTIX, Коника Минолта България вече съдейства с планирането и изграждането на цялостни решения за термално видеонаблюдение в пълно съответствие с изискванията и нуждите на всеки отделен клиент- независимо дали става дума за производствено предприятие с огромен персонал, който работи на трисменен режим, аутсорсинг компания, която използва помещения в голяма офис сграда или институция от публичната администрация.

По този начин бизнеса и държавните институции могат да покажат грижата и отговорното си отношение в осигуряването на добри и сигурни условия за работа на служителите си.

Термалните камери MOBOTIX измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора и разполагат с вградени IoT функционалности, които могат да изпратят автоматични нотификации, с цел да се реализират последващи превантивни действия . По този начин може да се предотвратява достъпа до сградата на съответното лице, което може да представлява потенциална опасност. Технологията се базира на безконтактна процедура за генериране на изображения, която дава възможност да се види топлинното излъчване от предмет или тяло на човек в невидимия спектър за човешкото око.

Решенията за видеонаблюдение на MOBOTIX са разработени и се изпълняват при пълно спазване на GDPR изискванията - камерата не показва разпознаваеми детайли, които могат да позволят идентифициране на лицата.

Избора на прецизна система за термалното видеонаблюдение показва отговорното отношение на работодателя спрямо служителите и успешно може да се приложи в компании различни по мащаб, и в разнообразни индустрии – като производство, логистика, транспорт, дистрибуция, ритейл, фасилити мениджмънт, телекомуникации и ютилити сектора, разбира се и в сгради на държавната администрация и ключови обекти от националната транспортна инфраструктура. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg