TESY откри новия си логистичен терминал

764
TESY откри новия си логистичен терминал

© Tesy

На 12 септември в Шумен се състоя официалното откриване на новия логистичен терминал на TESY, където беше отслужен тържествен водосвет.

Терминалът функционира от август тази година, като осигурява нови 8000 палетни места и ще послужи за удвояване на товарния капацитет и елиминиране на загуби на ресурс при трансфер между терминалите.

Новото логистично съоръжение способства за по-висока гъвкавост и по-добро обслужване на клиентите и доставчиците.


Официални гости на събитието бяха г-н Любомир Христов, кмет на Община Шумен и Иво Трингов, Член на Борда на Директорите на Кордеел България ЕАД, фирмата изпълнител на проекта, които споделиха празника, поздравиха компанията за множеството успехи и подчертаха големия й принос към развитието на региона и бизнеса, както и умелото представяне на страната в над 50 държави на 4 континента.

Обща информация за проекта:

 • Бюджет – 7 000 000 BGN
 • Площ – 4 500 м²
 • Офис, конферентна зала и релакс зона – 500 м²
 • Високоетажна стелажна система на 6 нива
 • 8 000 палетни места
 • 10 терминала
 • Период на строеж 9 месеца
 • Период на осъществяване на целия проект – 1,5 г.
 • В експлоатация от август 2019 г.


Добавена стойност:

 • Удвояване на товарния капацитет
 • Елиминиране на загуби на ресурс при трансфер между терминалите
 • Обработка на два пъти повече камиони за единица време
 • По-висока гъвкавост и по-добро обслужване на клиенти и доставчици
 • Инвестиции в хора, оборудване и повишена ефективност
 • Оптимизиране на логистичните операции

Времето, изминало през последните години от откриването втората производствена линия за електрически бойлери и прилежащ логистичен терминал през май 2016 г., е период, белязан от динамична промяна за TESY и изпълнен с множество успешно реализирани проекти от съществено значение за развитието на марката.

„Всичко това постигнахме, благодарение на пламенния екип от висококвалифицирани специалисти, част от екипа на компанията“, сподели Жечко Кюркчиев, Управител на TESY.

В историята на фирмата вече гордо можем да добавим още едно значимо събитие от тази година – новия логистичен терминал, което е и естествено продължение на внедряването на високотехнологични решения и непрестанното развитие и автоматизиране на производствените мощности.

Символичното прерязване на лентата беляза поредната успешна стъпка в историята на TESY, естествена част от растежа и затвърждаването на позицията на компанията като един от водещите производители на електрически бойлери и отоплителни уреди в Европа.

Успешното реализиране на проекта се дължи не на последно място на партньорстовото с Кордеел България АД, чийто член на борда на директорите Иво Трингов поздрави TESY с пожелание за неспирно положително развитие.

заключение, днес можем да кажем, че TESY e сред малкото български компании, разпознаваеми и признати от глобалните лидери в индустрията със своята иновативност и целеустременост. Компанията е насочена към позиционирането на марката TESY като разпознаваем бранд в световен мащаб в категориите, свързани с предоставянето на решения за топла вода и топлина, в които се отличават със своя дизайн, нови технологични решения, надеждност и добавена стойност за клиента.

Компанията реализира проекти, които оказват положителен ефект върху развитието на бизнеса и обществената среда в Североизточния регион и страната като цяло, за което е получила редица отличия от авторитетни медии и бизнес организации .

Всичко това е признание за работата на целия екип на TESY и вдъхва увереност за правилната посока и начина, по който фирмата се развива.

„Ние сме един екип! Екип, воден от обща цел - да повишаваме стандартите в нашата индустрия, за да внасяме топлина в живота на хората. И го правим с плам и доверие един към друг! Ние сме TESY!“, сподели г-н Кюркчиев.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg