Това е най-новата публична компания

1947
Това е най-новата публична компания

© Pixabay.com

Акциите на Фармхолд АД вече се търгуват на Българска фондова борса. Сделки в началото на търговската сесия липсват, като има търсене на цена от 1.06 лв., но липсва предлагане.

Акционери в компанията към днешна дата са съпругата и майката на бизнесмена Веселин Марешки - Светлана и Веска Марешка, притежаващи по 40%, докато самият той и дъщеря му Александрина Марешка имат по 10 на сто от компанията.

Присвоеният борсов код на емисията е 2PH. Капиталът на дружеството е 1.99 млн. лв., разпределен в същия брой акции.

Съгласно годишния финансов отчет на Фармхолд АД за 2015 г., не са налице приходи от оперативна дейност, регистрирана е загуба от оперативна дейност в размер на 25 хил. лв. и същевременно печалба за периода в размер на 80 хил. лв.

За периода от 1 януари до 30 ноември, откогато са и последните данни на компанията, Фармхолд отчита печалба от 120 хил. лв.

Плановете на компанията са за придобиване на дружество, притежател на разрешение за производство на лекарствени продукти, което ще бъде финансирано чрез увеличение на капитала на дружеството на БФБ-София.

Друга фармацевтична компания Софарма днес е второто най-скъпо дружество на БФБ-София. Пазарът оценява компания на близо 550 млн. лв. Пазарната капитализация на Чайкафарма висококачествени лекарства възлиза на 415 млн. лв., докато дистрибуторът на лекарства Софарма трейдинг е с оценка от близо 270 млн. лв.

Темата за инвестиции на капиталовите пазари ще са широко застъпени в осмото издание на финансовия форум Шумът на парите, който ще се проведе на 31 май и 1 юни. В програмата на първия ден на мероприятието са предвидени панелите Капиталови пазари и Лични финанси. Форумът Шумът на парите е безплатен за посещение.

Повече за събитието може да намерите на profit.bg/forum или във Facebook.

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. 

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg