Трейс Груп Холд продължава обратното изкупуване на акции

1469
Трейс Груп Холд продължава обратното изкупуване на акции

Управителният съвет на Трейс Груп Холд АД, на основание решение на Общото събрание на акционерите, взе решение за продължаване на срока на процедурата по обратно изкупуване на собствени акции от капитала на дружеството, информират оттам чрез X3News.

Обект на процедурата ще бъдат до 0.41% от капитала на компанията, или до 100 000 акции.

Минималната цена на обратното изкупуване ще е 4 лв. за брой, а максималната - 9.00 лв.

Срок за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е 1 година и 9 месеца, или до 31 януари 2019 г.

В случай на изчерпване на определеното количество акции, а именно ако дружеството изкупи 100 хил. броя акции, Управителният съвет може по своя преценка да увеличи количеството акции, подлежащи на изкупуване при условията на приетата процедура.

Управителният съвет избра Капман АД за лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването.

През 2016 г. книжата на Трейс Груп Холд загубиха 5.23 на сто от пазарната си оценка, докато от началото на годината по позицията се отчита нов спад от 10.78%, до настоящите 4.693 лв. за лот. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg