Ученичка управлява КФН един ден

1540
Ученичка управлява КФН един ден

© КФН

Председателят на КФН Карина Караиванова посрещна ученичката Александра Чолакова в кабинета си и я запозна със спецификата на длъжността и предизвикателството да ръководиш регулатор.

„Днес ангажиментът ти е много сериозен“, каза г-жа Караиванова. „Трябва да управляваш целия небанков финансов сектор, да взимаш важни решения, а и да вникваш в проблемите на всеки, който идва при теб с някакъв казус, да разбираш експертите и да ги успокояваш, за да продължат да работят спокойно. Освен това трябва да си достатъчно компетентна, за да предлагаш и решения на поставените от служителите проблеми“.

Александра Чолакова сподели с г-жа Караиванова, че има представа от дейността на комисията, защото в гимназията е подготвяла курсова работа за застраховането и тогава е ползвала базата данни на КФН и се е запознала с надзорните функции на комисията.

Тя прояви желание да научи колкото се може повече, защото това може да и помогне в избора й за кариерно развитие. 

Александра завари в кабинета на председателя на КФН и ръководителя на управление „Осигурителен надзор“ Диана Йорданова, която поемаше поста, след като днес се закле в Народното събрание.

Работният ден на Александра Чолакова продължи със среща с члена на КФН Владимир Савов, който я запозна със своите задължения, а именно защита на потребителите на небанкови финансови услуги. 

Ученичката имаше задълбочени професионални разговори с експертите от трите управления на КФН. Тя се запозна лично с ръководителите на всички структури в комисията и получи обяснения за спецификата на дейността на всяка една от тях. 

„Много съм доволна от това, че за един ден бях председател на такава голяма и отговорна институция. Научих много неща и ще се замисля в бъдеще дали да не кандидатствам за работа тук“, каза Александра Чолакова, след като получи сертификат като „Мениджър за един ден” от председателя на КФН Карина Караиванова.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg