Ученичка управлява КФН един ден

1618
Ученичка управлява КФН един ден

© КФН

Председателят на КФН Карина Караиванова посрещна ученичката Александра Чолакова в кабинета си и я запозна със спецификата на длъжността и предизвикателството да ръководиш регулатор.

„Днес ангажиментът ти е много сериозен“, каза г-жа Караиванова. „Трябва да управляваш целия небанков финансов сектор, да взимаш важни решения, а и да вникваш в проблемите на всеки, който идва при теб с някакъв казус, да разбираш експертите и да ги успокояваш, за да продължат да работят спокойно. Освен това трябва да си достатъчно компетентна, за да предлагаш и решения на поставените от служителите проблеми“.

Александра Чолакова сподели с г-жа Караиванова, че има представа от дейността на комисията, защото в гимназията е подготвяла курсова работа за застраховането и тогава е ползвала базата данни на КФН и се е запознала с надзорните функции на комисията.

Тя прояви желание да научи колкото се може повече, защото това може да и помогне в избора й за кариерно развитие. 

Александра завари в кабинета на председателя на КФН и ръководителя на управление „Осигурителен надзор“ Диана Йорданова, която поемаше поста, след като днес се закле в Народното събрание.

Работният ден на Александра Чолакова продължи със среща с члена на КФН Владимир Савов, който я запозна със своите задължения, а именно защита на потребителите на небанкови финансови услуги. 

Ученичката имаше задълбочени професионални разговори с експертите от трите управления на КФН. Тя се запозна лично с ръководителите на всички структури в комисията и получи обяснения за спецификата на дейността на всяка една от тях. 

„Много съм доволна от това, че за един ден бях председател на такава голяма и отговорна институция. Научих много неща и ще се замисля в бъдеще дали да не кандидатствам за работа тук“, каза Александра Чолакова, след като получи сертификат като „Мениджър за един ден” от председателя на КФН Карина Караиванова.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...