Успешно представяне на Алкомет на Aluminium 2018

1379
Успешно представяне на Алкомет на Aluminium 2018

© Алкомет

Алкомет участва в най-голямото световно изложение, посветено на алуминиевата индустрия. То се проведе от 9 до 11 октромври в Дюселдорф.

Над 1000 изложители от цял свят представиха бранша – от производители на машини и оборудване до производители на полуфабрикати, готови продукти и рециклиране.

Алкомет презентира своите валцови и пресови продукти на щанд, разположен на 110 кв. м. Екипът на фирмата успешно проведе срещи с настоящи и бъдещи партньори и обсъди възможностите за сътрудничество.


„Доволни сме от участието ни в Aluminium 2018, тъй като се потвърдиха очакванията ни за голям интерес към произвежданите в Алкомет продукти“, коментира Нели Тончева - директор „Продажби“ в компанията. 

„Проведените многобройни срещи с бизнес партньорите ни дадоха увереност, че инвестициите в разширяване на производствените мощности ще намерят пазарна реализация“, добави тя.

Изпълнителният директор на Алкомет Хюсеин Йорюджю, заедно със старши вицепрезидента на SMS group GmbH Михаел Шефър – партньор по проекта „Инвестиционна програма 2016-2019“, представиха развитието ѝ. 

Очаква се през ноември тази година да приключи първа фаза от програмата, като се пусне в експоатация нова преса, която ще позволи на дружеството да разшири продуктовото си портфолио, като отговаря на последните тенденции в областта на автомобилостроенето и архитектурата.

Благодарение на пресата HybrEx, компанията ще има възможност да произвежда профили с максимални размери до 310 мм и дебелина на стената до 0.8 мм. С помощта на тази преса от последно поколение, производственият капацитет на пресовото производство ще се увеличи до 35 000 тона за година. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg