VIVACOM с нов д-р Архитектура, планиране и изграждане на мрежата

816
VIVACOM с нов д-р Архитектура, планиране и изграждане на мрежата

© Vivacom

От месец май дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ – част от Главна техническа дирекция във VIVACOM, е с нов директор - Владислав Димитров.

Той има над 15-годишен опит в телекомуникациите. През 2007 г. става част от компанията като старши инженер Оптимизация и планиране на мобилната мрежа и през годините преминава през различни длъжности, като регионален мениджър и проектен ръководител.

Работил е по ключови за компанията инициативи, като трансформацията на мобилната мрежа и стандартизирането на вътрешните процеси спрямо най-добрите международни практики, като ITIL и PMP. През последните години заема длъжност старши мениджър Изграждане на мрежи.

Владислав Димитров е магистър, специалност Телекомуникации от Технически университет София.

Като директор „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, Владислав Димитров ще отговаря за цялостното технологично развитие на компанията. Основен фокус към момента са постоянното развитие на мобилния и фиксиран широколентов достъп до интернет и интерактивна телевизия, както и подготовката за въвеждането на най-новите комуникационни технологии- 5G, IoT и др., които ще са двигател за развитието на индустрията в следващите години.

Той твърдо стои зад убеждението, че ключово за успеха на VIVACOM е прагматичният подход при еволюцията на мрежите. И същевременно като един от технологичните лидери на българския пазар компанията трябва да успява да предоставя максимална стойност на потребителите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg