Всички 11 ETF-а на Експат за ЦИЕ вече се търгуват и на FSE

6051
Всички 11 ETF-а на Експат за ЦИЕ вече се търгуват и на FSE

© Pixabay.com

Борсово търгуваните фондове на Експат, следващи движението на индекси на акции от Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония, получиха регистрация за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Търговията на борсата в Германия стартира на 16 април 2018 г.

Тези шест фонда са част от от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от Експат Асет Мениджмънт. Всички те вече се търгуват както на Българска фондова борса – София, така и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA).

Фондовете дават възможност инвеститори от цял свят да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за повечето от които към момента няма аналогични продукти.

Борсово търгуваните фондове на Експат са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ.

Търговията на тези фондове на борсата в Германия има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона, преодолявайки редица недостатъци, като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи транзакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари.

Експат Асет Мениджмънт е единствената компания от ЦИЕ, която някога е създала ETF-и, и е една от 29-те компании от цял свят, които имат борсово търгувани фондове на Frankfurt Stock Exchange.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg