Задава се и търговото предложение за Фазан

692
Задава се и търговото предложение за Фазан

Стара планина Холд АД, в качеството му на акционер, притежаващ пряко 1.133 млн. акции, представляващи 91.75% от капитала на Фазан АД, представи в Комисията за финансов надзор търгово предложение за изкупуване акциите на останалите акционери на дружеството.

Предложената цена е съобразена с изискванията на чл. 150, ал. 7 от ЗППЦК и ще бъде обявена след получаване на одобрение от Комисията за финансов надзор, съобщават от холдинговото дружество.

Предвижда се основната дейност на Фазан АД да се запази. Търговият предложител Стара планина холд АД възнамерява да поиска отписване на дружество от регистъра на КФН.

От Стара планина Холд обявиха, че очакват прогнозни продажби за първите пет месеца на годината в размер на 86.8 млн. лв., което е с 8.78% повече спрямо година по-рано.

Най-висок ръст спрямо 12 месеца по-рано се очаква да са продажбите от Българска роза АД (+27.32%), Хидравлични елементи и системи (+11.98%), докато М+С Хидравлик и Елхим Искра се очаква да отбележат ръст от 6.2%.

От началото на 2017 г. книжата на Стара планина Холд са поскъпнали с 20.42 на сто, до 7.185 лв. за брой.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас