Започна 17-ото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

1432
Започна 17-ото издание на Лятната стажантска програма на VIVACOM

Първата група от участниците в лятната стажантска програма на VIVACOM постави началото на своето кариерно развитие. През следващите три месеца над 60 стажанти в 18 дирекции на компанията ще трупат професионален опит и практически умения, съобщават от телекома.

Успешно завършилите програмата ще получат препоръки и сертификати, които да им послужат за в бъдеще, а на голяма част от тях ще бъде предоставена и възможност за постоянна позиция в компанията.

Стажантите традиционно ще преминат през обучения по корпоративна култура и бизнес етикет в компанията, ще получат презентационни и комуникационни умения, като ще вземат и участие в една от социално-отговорните инициативи на VIVACOM.


По време на стажа си всеки участник има индивидуално назначен ментор, който го подкрепя и напътства в професионалното му развитие.

Това е 17-ото поредно издание на инициативата, а наложената социална изолация доведе до промени в начина на подбор на участниците и за пръв път тази година интервютата с кандидатите се проведоха онлайн през платформата ZOOM.

Въпреки липсата на физически контакт, интересът на бъдещите стажанти остана висок, а големият плюс беше, че в домашни условия студентите са значително по-спокойни и откровени за своите цели и очаквания от програмата.

Лятната стажантска програма на VIVACOM цели да открие мотивирани и амбициозни младежи, които търсят професионално развитие у нас, като им предлага да разгърнат потенциала си, чрез работа по реални проекти в най-големия телеком в България по общи приходи. Сред бонусите за участниците освен придобитите умения и опит са възможността да работят на трудов договор с конкурентно заплащане, социалните придобивки и участието в различни забавни инициативи, организирани специално за тях.

През годините програмата се наложи като изключително успешна и предпочитана от
младежите. Едно от доказателствата за това са множеството специалисти, които започват своя кариерен път в компанията след приключването й, а впоследствие достигат до най-различни експертни и мениджърски позиции, а другото са признанията и наградите, които компанията получава за нея.

За изминалата 2019 г. Лятната стажантска програма на VIVACOM спечели второ място на Годишните награди за отговорен бизнес 2019 г. в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ и трето място за Employer Branding проект на наградите Employer Branding Awards 2020, припомнят от компанията. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg