AI навлиза дълбоко в криптоиндустрията и променя финансовите технологии

1381
AI навлиза дълбоко в криптоиндустрията и променя финансовите технологии

© Unsplash

През последните години изкуственият интелект (AI) направи революция в много отрасли и финансовата индустрия не прави изключение. В това число и криптопазарът.  
 
Един пример за това е платформата AI-Trader, която съчетава изкуственият интелект и криптоактивите, посочва специализираното издание Cointelegraph и описва как технологията трансформира финтех сектора и как компанията използва тези възможности, за да ги превърне в пазарни предимства. 
 
В контекста на финансовия сектор едно от основните предимства, които дава AI, е свързано със способността му да анализира огромни количества данни. Той може да обработва голямо количество информация, включително исторически данни, новини, социални медии и други източници, за да придобие задълбочено разбиране за текущата пазарна ситуация. Това позволява да се правят прогнози за тенденциите, както и да се подобри тяхната точност. 
 
Освен това алгоритмите на AI могат да автоматизират търговските операции, като извършват технически и фундаментален анализ, проучват пазарни данни, определят оптимални точки на вход и изход и дори автоматично изпълняват сделки. Това значително увеличава скоростта на реакция и намалява риска от човешки грешки и емоционално въздействие върху вземането на решения. 
 
AI влиза в блокчейн платформите и дава нови надежди на криптоинвеститоритеСредните дневни обеми на най-големите AI токени надхвърлят 1 млрд. долара в началото на февруари


Платформата AI-Trader използва подобни усъвършенствани алгоритми за машинно обучение, за да анализира данните за пазара на криптовалути. На тази база тя предлага автоматизация на търговията въз основа на AI алгоритми и е в състояние както бързо да реагира на променящите се пазарни условия, така и автоматично да изпълнява сделки в съответствие с предварително определени правила и стратегии. 

Платформата също така дава възможност на търговците и инвеститорите значително да подобрят резултатите си и да защитят активите си в криптосферата. Съчетавайки изкуствения интелект и търговията с криптовалути, AI-Trader предоставя по-точни аналитични данни, подобрена автоматизация и персонализирани препоръки. 
 
Това е един пример как сближаването на AI и криптоиндустрията могат да се превърнат в ключов фактор за еволюцията на финансовите технологии като цяло. Функции като тези, предоставяни от платформата AI-Trader, помагат на търговците и инвеститорите да вземат по-информирани решения, да подобряват резултатите си от търговията и да защитават активите си, посочват в заключение от Cointelegraph. 
 
  
 
 
 
 
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg